Balázs elképesztő győzelme utat nyitott a madridi döntő felé

Most már minden Fucsovics játékán múlik.


A Magyarország - Belgium Davis Kupa selejtező utolsó előtti mérkőzésén Balázs Attila játszott Kimmer Coppejans ellen, azzal a tudattal, hogy muszáj nyernie ahhoz, hogy tétje legyen a nap zárómérkőzésének.

Az első szettben 3-2-es Balázs vezetésig mindenki csak a saját játékát tudta megnyerni, de ekkor a magyar versenyző elnyerte a belga adógatójátékát, és 4-2-es előnyre tett szert.

Ezt az előnyét meg is tudta tartani és 6-3-ra hozta az első szettet.


A második szett remekül indult Balázs Attilának. Remek játékkal 3-0-ra elhúzott belga ellenfelétől, és saját adógatását hozva már 4-0-ra vezetett. 

A magyar versenyző végül 6-0-ra magabiztosan behúzta a második szettet, fantasztikus győzelmet aratva.

Magyarország - Belgium 2-2
  

 

Sport365.hu - A belga sztárpáros legyőzte Fucsovicsékat

A két egyéni összecsapás után, egy páros mérkőzéssel folytatódott a Magyarország-Belgium Davis Kupa selejtező, aminek a tétje a novemberi madridi döntőbe jutás. A magyar válogatott a Fucsovics Márton, Balázs Attila duóval, míg a belga válogatott a Sander Gille, Joran Vliegen párossal lépett pályára.

 

Sport365.hu - Fucsovics szenzációs győzelmet aratott a Davis Kupában

Balázs Attila elveszített egyéni mérközése után Fucsovics Mártonon volt a sor, hogy egyenlíteni tudjunk Belgium ellen a Davis Kupa selejtezőben. Fucsovics ellenfele Kimmer Coppejans volt (világranglista 153. hely). Az első szettben a magyar Top100-as teniszező nem kegyelmezett ellenfelének, és 6-2-re diadalmaskodott. A második szettben Coppejans elnyerte Fucsovics adogatását, és 2-0-s előnyre tett szert.

 

Sport365.hu - Davis Kupa: Balázs Attila kikapott egyéniben

Az ünnepélyes megnyitó után kezdetét vette a Magyarország-Belgium Davis Kupa összecsapás. Az első napon két egyéni számban mérkőznek a csapatok. Fotó: Sport365.hu A magyar csapat részéről Balázs Attila (világranglista 76. hely) és Fucsovics Márton (világranglista 84. hely) - a két Top 100-as versenyzőnk - szerezheti a pontokat, hiszen mind egyéniben, mind párosban ők képviselik a válogatottat.

 

Borítókép: facebook/ Hungarian Tennis

Videók