"Egyelőre minden egy kicsit bizonytalan" - Roger Federer

A svájci teniszező még nem tudja, mikor tér vissza.


Roger Federer még nem tudja, mikor lép újra pályára. A 20-szoros Grand Slam-tornagyőztes teniszező bizonytalannak nevezte jelenlegi helyzetét.

"Hosszú ideig nem csináltam semmit a térdem miatt. Wimbledon után hagynom kellett leülepedni a dolgokat" - nyilatkozott a 40 éves sztár a Blicknek. Elmondta, a héten találkozik orvosával és csapatával, hogy megbeszéljék: hogyan tovább.
"Egyelőre minden egy kicsit bizonytalan" - tette hozzá a korábbi világelső.

Federer Wimbledonban a negyeddöntőben búcsúzott, majd lemondta a szereplést a tokiói olimpián. Kétszer műtött jobb térde miatt nem indul a torontói tornán sem. Az US Open nevezési listáján ugyanakkor szerepel a neve, az év utolsó Grand Slam-tornája augusztus 30-án kezdődik New Yorkban.

A sérülését és az operációt követő hosszú kihagyás után a svájci teniszező idén márciusban, Dohában tért vissza, azóta mindössze 13 meccset játszott.

A kérdésre, hogy milyen szempontok befolyásolják a döntését, Federer, aki négy gyermek apja, így válaszolt:

"Ezt nehéz megmondani. Régen minden másképp volt. Akkor azt kérdeztem magamtól: hogy állok a világranglistán? Melyik lesz a következő torna? Most a helyzet +trükkösebb+, és a kérdések úgy szólnak: hogy fogom érezni magam, ha újra elkezdek edzeni? Mik a céljaim? Hogy egyeztessem össze a szereplésem a családommal? Mi lesz a csapatommal?" - fogalmazott Roger Federer.

Borítókép: Facebook.com/ Roger Federer 

Videók