"Djokovics már a pályán kívül keresi a boldogságot"

A női teniszben is dolgozna edzőként Boris Becker, aki kedden közölte, hogy befejezte a közös munkát a volt világelső Novak Djokoviccsal.


A 49 éves német sztár úgy vélekedett, hogy a teniszben nem a nemek alapján tesznek különbséget, hanem a jó és rossz játékosokat különböztetik meg.
"A célok közül csak a Grand Slam-győzelem és a világelső helyezés számít. Ha valaki elégedett egy negyeddöntővel is, annak nem én vagyok az embere" - mondta a Bild című német napilapnak.

Becker háromévnyi együttműködés után szakított a 12-szeres Grand Slam-bajnok Djokoviccsal, ennek kapcsán megjegyezte: "Egyértelművé vált számomra, hogy a prioritásai már nem száz százalékban a teniszpályán vannak. De szerintem ez a jövőben újra változni fog. Jó barátokként váltunk el, tulajdonképpen a családhoz tartozom."

A játékosként hatszoros GS-tornagyőztes Becker irányításával Djokovic az ausztrál nyílt bajnokságot és a wimbledoni tornát kétszer, a francia és az amerikai nyílt bajnokságot pedig egyszer nyerte meg, de az idei szezon végén Andy Murray letaszította a világranglista éléről.

Videók