Djokovic nyerte a gigászok csatáját

A szerb lett az első teniszező, akinek kétszer is sikerült legyőznie Nadalt a Roland Garroson.


Novak Djokovic legyőzte Rafael Nadalt a francia nyílt teniszbajnokság pénteki elődöntőjében.

A maratoni, nyolc és fél perces első játék után - melyben a 13-szoros bajnok spanyol szupersztár két bréklabdát hárított - Nadal hengerelt és 5:0-ra elhúzott, és bár a világelső Djokovic visszazárkózása közben hat játszmalabdát kihasználatlanul hagyott, a hetediket megoldotta, így egyórányi játék után szettelőnybe került.

A második játszma gyors brékváltással indult, majd Djokovic 3:2-nél ismét elvette riválisa szerváját. Nadalnak a következő játékban három lehetősége is volt azonnal visszajönni, de a világelső ezeket hárította, majd lezárta a játékrészt és egyenlített.

A harmadik felvonás elején Djokovic teniszezett jobban, de miután ismételten elvette Nadal adogatását, a spanyol azonnal emelt játéka minőségén és visszabrékelt. A következő Nadal szervajáték ugyanakkor megint a 34 éves Djokovicé lett, akinek 5:4, 30:0-je volt, amikor egy könnyű tenyerest elhibázott. Ettől 35 esztendős riválisa vérszemet kapott, Djokovic adogatásánál szettlabdához is jutott, de végül rövidítés döntötte el az elképesztő színvonalú játékrészt. Ebben a szerb hibázott kevesebbet, így 3 óra 29 perc játék után már nála volt a szettelőny a Roland Garroson 105/2-es győzelmi mutatóval álló spanyollal szemben.


Nadal hiába kezdett jól, végül alul maradt.

Fotó:  Aurelien Meunier/Getty Images

A negyedik etap Nadal brékjével kezdődött, de mivel a 20-szoros Grand Slam-bajnok spanyol gyengén adogatott, hamarosan már a 18 GS-trófeánál tartó Djokovic vezetett 4:2-re.

Újabb fordulatot már nem tartogatott a mérkőzés, így a sorozatban hat játékot nyerő szerb lett az első teniszező, aki kétszer is legyőzte a Roland Garroson Nadalt. Először a 2015-ös negyeddöntőben három szettben diadalmaskodott a spanyol felett.

Djokovic, aki 30-28-ra javította örökmérlegét riválisa ellen, hatodik párizsi fináléjára készülhet, eddig egyszer, 2016-ban tudott diadalmaskodni a salakos GS-en.
A szerb teniszező vasárnapi ellenfele a pályafutása első Grand Slam-döntőjére készülő görög Sztefanosz Cicipasz lesz, aki öt szettben kerekedett a német Alexander Zverev fölé.

Eredmény, elődöntő, férfiak:

Novak Djokovic (szerb, 1.)-Rafael Nadal (spanyol, 3.) 3:6, 6:3, 7:6 (7-4), 6:2

korábban:
Sztefanosz Cicipasz (görög, 5.)-Alexander Zverev (német, 6.) 6:3, 6:3, 4:6, 4:6, 6:3

Borítókép: Tnani Badreddine/Quality Sport Images/Getty Images

Videók