Djokovic: néhány napja alig tudott menni Nadal, majd bombaformában játszott

A spanyol a Roland Garros negyeddöntőjében verte szerb ellenfelét.


Novak Djokovicot egyáltalán nem lepte meg Rafael Nadal kiváló fizikai állapota annak ellenére, hogy a spanyol teniszcsillag nemrég épült fel sérüléséből.

A két férfi a Roland Garros negyeddöntőjében mérkőzött meg egymással, ahol Nadal 6:2, 4:6, 6:2, 7:6-ra verte szerb ellenfelét, így továbbjutott a következő körbe, ahol Alexander Zverev várja.

„Nem, nem vagyok meglepve. Nem ez az első alkalom, hogy néhány nappal azután, hogy megsérült, és alig tudott járni, képes 100 százalékos fizikai állapotba kerülni. Sokszor megtette már pályafutása során, így nem vagyok meglepve. A negyedik szettben megvoltak a lehetőségeim. Egy-két ütéssek akár tovább is húzhattam volna a meccset, ahol már minden nyitott lehetett volna. A legjobbamat nyújtottam, de tudom, hogy játszhattam volna még jobban is. Büszke vagyok arra, hogy az utolsó labdamenetig harcoltam. Ma egy jobb játékossal szemben veszítettem. Megvoltak a lehetőségeim. Nem használtam ki őket. Ennyi. Több mint négy órán keresztül csatáztunk, el kell fogadnom a vereséget” – mondta Djokovic.

Borítókép és fotók: John Berry/Getty Images

Videók