Djokovic és Medvegyev is tagja hazája Davis Kupa keretének

A címvédő spanyoloktól Rafael Nadal hiányzik.


A szerbeknél a világelső Novak Djokovic, míg az oroszoknál a rangsorban második Danyiil Medvegyev is tagja a Davis Kupa döntőjére készülő keretnek.

A két játékos szeptemberben a US Open fináléjában találkozott egymással, akkor Medvegyev diadalmaskodott, egyúttal megfosztotta Djokovicot attól, hogy egy naptári éven belül mind a négy Grand Slam-tornát megnyerje és 21. egyéni GS-diadalával minden idők legeredményesebbje legyen.

A világranglista legjobb tíz helyezettje közül ott van hazája csapatában az orosz Andrej Rubljov (6.), valamint a wimbledoni döntős olasz Matteo Berrettini (7.).

A címvédő spanyolok Rafael Nadal hiányában formálódó együttessel indulnak: a csapat elsőszámú játékosa Pablo Carreno Busta (18.), rajta kívül Roberto Bautista Agut (20.), Carlos Alcaraz (42.) és a veterán Feliciano Lopez (109.) alkotja a csapatot.

A 121 éves Davis Kupa 2019-ben nagy átalakításon esett át, a férfi válogatottak versenysorozatának győztese egy 18 csapatos, egyhetes fináléból kerül ki, a hagyományos hazai és idegenbeli párharcokra már csak a selejtezőben kerül sor.

Az első ilyen tornát Madridban rendezték, tavaly elmaradt a koronavírus-járvány miatt, idén pedig a nemzetközi szövetség közölte, hogy - a korábbi tervekkel ellentétben - nemcsak a spanyol főváros ad otthont a finálénak november 25. és december 5. között, hanem Torinóban és Innsbruckban is lesznek mérkőzések.

A magyar válogatott Torinóban az ausztrálok ellen kezd november 27-én, majd másnap a horvátokkal csap össze a D csoportban.

A hat hármas csoportból a győztesek, illetve a két legjobb második jut tovább.

Borítókép: Facebook.com/ Novak Djokovic, Facebook.com/ Daniil Medvedev

Videók