Djokovic elutazik Ausztráliába

Djokovic egyelőre nem árulta el, hogy kapott-e már vakcinát.


A világelső Novak Djokovic ott lesz a szerb válogatottban januárban a sydneyi ATP Kupán, így egyre valószínűbb, hogy elindul utána az ausztrál nyílt teniszbajnokságon is.

A január 1-től 9-ig tartó csapatverseny szervezői kedden közölték, hogy a 34 éves sztár rajta van a nevezési listán. Az Australian Open január 17-én rajtol. Korábban a játékos édesapja, Srdjan Djokovic úgy nyilatkozott, hogy ha a rendezők nem enyhítenek az oltási kötelezettségen, akkor fia valószínűleg nem indul az év első Grand Slam-tornáján. Djokovic egyelőre nem árulta el, hogy kapott-e már vakcinát, édesapja szerint azonban a Tennis Australia álláspontja az oltással kapcsolatban egyenlő a zsarolással.

Kép

A házigazdák minden résztvevő játékostól elvárják, hogy be legyen oltva a koronavírus ellen. Az idén három GS-t nyerő világelső idén kilencedszer nyert a Melbourne Parkban, és az ugyancsak húsz trófeát gyűjtött Roger Federerrel és Rafael Nadallal társbérletben csúcstartó a férfiak között a Grand Slam-győzelmek tekintetében.

A spanyol klasszis már jelezte, hogy ott lesz az Australian Openen, a térdműtéte után lábadozó Federer azonban hiányozni fog a mezőnyből.

Borítókép/Fotók: Twitter

Videók