Djokovic: Áldott vagyok, és ezt tudom

Köszönetet mondott a szerb klasszis Federernek is, hogy egy ilyen pillanaton osztozhatott egy titánnal.


Ahogyan azt már megírtuk, és nyilvánvalóan sokan tudják, Wimbledon döntője minden képzeletet felülmúló csatát hozott Novak Djokovic és Roger Federer között. Olykor úgy tűnt, soha nem tudják majd eldönteni, ki nyerjen. Mi pedig nem is igazán akartuk, hogy véget érjen a pályán zajló csoda, de végül a szerb elérte áhított célját. A meccs után rögtön a titánok harcaként aposztrofáltuk oldalunkon az összecsapást, amin talán a teret és az időt is meghajlította a két zseni. Az időt mindenképp uralták, hiszen perceknek tűnt a közel öt órás meccs. Úgy tűnik viszont  , hogy a győztes is olvashatta sorainkat, hiszen ugyanezzel a kifejezéssel élt, amikor a közösségi oldalán megemlékezett a mérkőzésről, aki már az összecsapás után azonnal legnehezebb döntőjének nevezte a találkozót:
 
„Egy olyan meccs volt, amire mindig emlékezni fogunk. Egy meccs, amiben minden benne volt. Egy meccs, ami túllép a sportunk határain. Mérhetetlenül hálás vagyok, hogy részese lehetettem. Óriási tisztelet Rogernek a titáni harcért. Az elmúlt 12 hónap egy hihetetlen utazás volt számomra a teniszben. Visszatérni egy sérülésből, ismét elérni azt a szintet, amivel harcolhatok a végső győzelmekért.
 
Hit, tűrőképesség, elkötelezettség és óriási támogatás a hozzám legközelebb álló személyektől juttatott oda, ahol most vagyok. Áldott vagyok, és ennek tudatában vagyok. Wimbledon, óriási élmény volt történelmet írni, és megosztani ismét a pályát egy legendával. Továbbra is arról álmodom, hogy ezeknek a pillanatoknak részese lehessek. Egyébként, a fű íze még soha nem volt ilyen jó.

Fotó: Visionhaus/Getty Images

Videók