Csúszik az Australian Open rajtja

A felvezető ATP Kupát törölték.


Helyi sajtóértesülés szerint néhány héttel később rendezik meg az ausztrál nyílt teniszbajnokságot, és a járványhelyzet miatt törölték a felvezető ATP Kupát.

A The Age című ausztrál napilap pénteken arról írt, hogy Victoria állam engedélyezte az érkezésük után kéthetes karanténba kényszerülő játékosoknak, hogy izolációjuk alatt eddzenek.

Az év első Grand Slam-tornája elvileg január 18-án kezdődik, de Martin Pakula, Victoria állam sport- és turisztikai minisztere szerdán már arról beszélt, hogy egy-két hetet csúszhat a rajt.

Ami a felvezető tornákat illeti, az újság úgy tudja, hogy a 24 válogatottat felvonultató ATP Kupát - melyet Brisbane-ben, Perthben és Sydneyben rendeztek meg idén először - kivették a programból, de a férfiaknál és a nőknél is lesznek előversenyek.


Az ausztrál szövetség szerint ezekre mind Melbourne-ben, valamint annak környékén kerülhet sor, hogy a világjárvány közepette minimalizálják a játékosok utazását és ezzel a fertőzésveszélyt.

A tervek alapján a külföldi játékosok és edzők már december közepén megérkeznének az országba, így biztosan lenne idejük letölteni a kötelező 14 napos karantént. 

Borítókép: James D. Morgan/Getty Images

Videók