Borússá tették Djokovic kedvét a fények

Mondhatjuk úgy is: Kiakadt.


Novak Djokovic első szettjét bukta el, amikor elkezdte idegesíteni, hogy az ausztrál nyílt teniszbajnokságon megrendezett nappali mérkőzésén felkapcsolták a reflektorokat. Végül természetesen azért nyert a 19 éves kanadai Denis Shapovalov ellen.
 
A szerb az első két szettben nem igazán tudta megszorongatni ellenfele (6-3 6-4), és úgy tűnt a harmadikban sem fogja tudni, de a lámpa felkapcsolásának hatására 4-1-ről fordítani tudott a fiatal kanadai (4-6). Végül egy 6-0-os utolsó játszmával a világelső jutott tovább.
 
– Semmi értelme nem volt felkapcsolni a lámpákat, amikor még volt négy óránk sötétedésig, – fortyogott Djokovic a meccs után, aki a mérkőzés közben kérte is, hogy kapcsolják le a világítást. – Totálisan felesleges volt.
 
A mérkőzés alatt a pálya egyik fele árnyékos volt, viszont a másikra tűzött a nap.
 
- Ti rendesen láttátok a labdát? - kérdezte a nézőket Djokovic. - Én is jól láttam őket, - mondta a válaszul érkező a ovációra. - Teljesen felesleges volt felkapcsolni a lámpákat. Azt a magyarázatot kaptam, hogy tévés okai vannak. Remélem a nézők élvezték.
 
A szerbnek kellett egy kis szünet a pályán kívül, hogy újra fókuszálni tudjon, de utána már esélyt sem hagyott fiatal ellenfelének.
 
- Csak próbáltam lecsendesíteni a vihart, - mondta Djokovic. - Denis jól játszott, és ki nem kényszerített hibákat ejtettem, amivel visszahoztam a meccsbe. Megmutatta mire képes, és miért fogjuk sokat látni a későbbiekben.

Videók