Bertens-Szabalenka döntő lesz Csuhajban

A két döntős legutóbb szeptemberben találkozott egymással, akkor Szabalenka győzött.


A holland Kiki Bertens és a fehérorosz Arina Szabalenka jutott döntőbe a 2,2 millió dollár (660 millió forint) összdíjazású női tenisz Bajnokok Tornáján, a kínai Csuhajban.

A fedett, keménypályás torna szombati elődöntőjében Bertens a kínai Cseng Szaj-szajt győzte le három szettben, 2 óra 22 perc alatt, Szabalenka pedig a cseh Karolina Muchova ellen nyert két szoros játszmában, 1 óra 55 perces meccsen.

A két döntős legutóbb szeptember végén találkozott egymással, ugyancsak Kínában. Szabalenka négy vereség után a vuhani torna nyolcaddöntőjében először győzött Bertens ellen.

A belorusz teniszezőnek a vasárnapi lesz a kilencedik fináléja WTA-tornán, eddig négy győzelem és ugyanannyi vereség a mérlege. A holland játékos a 14. döntőjére készül, eddig kilencet megnyert, négyet elveszített.

A viadalon négy darab háromfős csoportban kezdődtek a küzdelmek, és az első helyezettek kerültek az elődöntőbe. A 12 fős versenyen a jövő heti sencseni WTA-világbajnokságról lemaradt játékosok szerepelnek, ezért a címvédő ausztrál Ashleigh Barty nem tagja a mezőnynek.

Eredmények, elődöntő:

Bertens (holland)-Cseng (kínai) 2:6, 6:3, 6:4
Szabalenka (fehérorosz)-Muchova (cseh) 7:5, 7:6 (7-4)

Borítókép: Wang He/Getty Images
 

Videók