Bertens feladta, Bencic elődöntős Sencsenben

Belinda Bencic megszerezte a csoport második helyét, miután Kiki Bertens feladta az egymás elleni találkozójukat a második szett elején.


 Kiki Bertens a második játszma elején feladta a Belinda Bencic elleni mérkőzését, így a Vörös csoportból utóbbi került másodikként az elődöntőbe a Sencsenben zajló női tenisz-világbajnokságon.

A két játékos csütörtökön ki-ki meccset vívott egymással, a győztes biztosan továbbjutott. Az első szettben Bertens brékelőnybe került, 5:3-as vezetése után azonban látványosan visszaesett a teljesítménye, és elvesztette a játszmát. Miután aztán a második felvonás első játéka is a svájci riválisé lett, Bertens ápolást kért, mérték a vérnyomását, a lázát és a véroxigénszintjét, és végül úgy döntött, feladja az összecsapást.

A holland játékos vasárnap még döntőt játszott a Bajnokok Tornáján, Csuhajban, majd kedden a visszalépett Oszaka Naomi helyére ugrott be a vb-n.
A tornán a két négyesből az első két-két teniszező kerül a legjobb négy közé, a Vörös csoportot a világelső Ashleigh Barty nyerte.

Eredmények:
Vörös csoport, 3. forduló:


Belinda Bencic (svájci, 7.)-Kiki Bertens (holland, 9.) 7:5, 1:0 után Bertens feladta

korábban:
Ashleigh Barty (ausztrál, 1.)-Petra Kvitova (cseh, 6.) 6:4, 6:2
A csoport végeredménye: 1. Barty 2 győzelem/3 mérkőzés, 2. Bencic 2/3, 3. Bertens 1/2, 4. Kvitova 0/3
Barty azzal előzte meg Bencicet, hogy a nyitófordulóban legyőzte őt.

Videók