Bautista Agut helyett Ramos a keretben a spanyoloknál

A spanyolok Madridban szerepelnek, első ellenfelük - pénteken - Ecuador lesz, majd szombaton Oroszország következik.


Edzés közben hasfalsérülést szenvedett Roberto Bautista Agut, így nem állhat a címvédő spanyol válogatott rendelkezésére a tenisz Davis Kupa csütörtökön kezdődő döntőjében. A helyére Albert Ramos került a keretbe.

A világranglistán 19. Bautista Agut, aki 2019-ben tagja volt a győztes együttesnek, a legjobban rangsorolt játékos volt a társházigazda csapatban, amelyet így Ramoson kívül Pablo Carreno Busta, Feliciano Lopez, Marcel Granollers és a 18 esztendős tehetség, Carlos Alcaraz alkot majd. A 20-szoros Grand Slam-győztes Rafael Nadal lábsérülése után még a visszatérésén dolgozik. A spanyolok Madridban szerepelnek, első ellenfelük - pénteken - Ecuador lesz, majd szombaton Oroszország következik.

A 121 éves Davis Kupa 2019-ben nagy átalakításon esett át, a férfi válogatottak versenysorozatának győztese egy 18 csapatos, egyhetes fináléból kerül ki, a hagyományos hazai és idegenbeli párharcokra már csak a selejtezőben kerül sor. Az első ilyen tornát Madridban rendezték, tavaly elmaradt a koronavírus-járvány miatt, idén pedig a nemzetközi szövetség közölte, hogy - a korábbi tervekkel ellentétben - nemcsak a spanyol főváros ad otthont a finálénak, hanem Torinóban és Innsbruckban is lesznek mérkőzések. A magyar válogatott Olaszországban kezdi szereplését.

Borítókép: Twitter

Videók