Balázs Attila kikapott

Hubert Hurkacz állította meg a magyar teniszezőt.


Balázs Attila számára a főtábla első fordulója jelentette a végállomást az 1,55 millió euró (566 millió forint) összdíjazású bécsi keménypályás férfi tenisztornán.

A világranglistán 88. magyar játékos, aki a selejtezőben két meccset nyerve került a 32-es elitmezőnybe, kedden az ATP rangsorában 31. lengyel Hubert Hurkacz ellen lépett pályára.

A 32 éves Balázs mindjárt az első adogatójátékát elvesztette, és ez elég is volt nála kilenc évvel fiatalabb riválisának, hogy bő fél óra alatt begyűjtse az első játszmát. A második szett újabb Hurkacz-brékkel indult, s ekkor úgy tűnt, hasonló lesz a forgatókönyv, mint az első játszmában. A magyar játékos azonban - a meccs során először - a negyedik gémben el tudta venni ellenfele adogatását, de öröme nem tarthatott sokáig, mert a lengyel egyből visszabrékelt. A folytatásban Balázs 2:4-ről 5:4-re tudott fordítani, aztán viszont Hurkacz nagy csatában kiegyenlített, majd elvette a magyar játékos adogatását, és végül 7:5-tel megnyerte a második szettet is.

"Nagyon küzdöttem, de ma Hubert Hurkacz jobb volt nálam - írta közösségi oldalán Balázs Attila. - Nehezítette a dolgomat, hogy a meccs során nagyon erős talpfájással küzdöttem. Nincs megállás, folytatom a kőkemény edzést és azon dolgozom, hogy jövőre még jobban szerepeljek."

A mérkőzés 1 óra 27 percig tartott.

Eredmény, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Hubert Hurkacz (lengyel)-Balázs Attila 6:3, 7:5

Borítókép: Clive Brunskill/Getty Images

Videók