Babosék sikerrel vették az első akadályt

A magyar-orosz duó két szettben győzte le a kínai kettőst.


A negyedik helyen kiemelt Babos Tímea, Veronika Kugyermetova páros nyolcaddöntőbe jutott a Miamiban zajló keménypályás tenisztorna 3,2 millió dollár (980 milliárd forint) összdíjazású női versenyében.

A magyar, orosz duó pénteken, az első fordulóban az Ellen Perez, Cseng Szaj-szaj ausztrál, kínai kettőst győzte le döntő rövidítésben, 1 óra 20 perces mérkőzésen.

Babos Tímea honlapjának beszámolója szerint a 34 perces első szett negyedik játékában Cseng és Perez 30-40-ről mentette meg az adogatását, ez pedig döntőnek bizonyult. Ezt követően a kínai, ausztrál kettős egy gyors brékváltás után még kétszer nyerte el ellenfele szerváját, 5:3 után 40-re, így megnyerte a nyitó felvonást.

A 36 perces második szett aztán változást hozott: Babos és Kugyermetova ekkor már jóval hatékonyabban adogatott, és 1:1 után brékelt 40-re. Ezt az előnyt még nem sikerült megőrizniük, de 3:3 után ismét elnyerték ellenfelük szerváját, ezúttal is 40-re. A végén, 5:4-et követően a negyedikként rangsorolt duó 30-40-ről hozta az adogatását.

A döntő rövidítésben Babosék összesen ötször brékeltek, így az sem okozott gondot, hogy ellenfelük is nyert három fogadópontot.

Eredmény,
nők, páros, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Babos Tímea, Veronika Kugyermetova (magyar, orosz, 4.)-Ellen Perez, Cseng Szaj-szaj (ausztrál, kínai) 3:6, 6:4, 10-7 - döntő rövidítés

később:
férfi egyes, 2. forduló (a 32 közé jutásért):
Fucsovics Márton (29.)-Thanasi Kokkinakis (ausztrál) 22.00 körül

Borítókép: Francois Nel/Getty Images

Videók