Babos Tímea nagyon boldog, egyre közelebb kerül a páros élmezőnyhöz

Negyedik WTA Tour-győzelmét aratta Babos Tímea vasárnap Monterreyben a japán Date-Krumm Kimiko oldalán. A nyertes meccs után a magyar teniszező honlapján úgy nyilatkozott: jó csapatot alkot japán partnerével.


"Ez a város különleges hely számomra, nagyon boldog vagyok, hogy az örömömet megoszthatom Kimikóval. A hét elején még hátproblémával játszott, de ő kemény teniszező, túltette ezen magát. Nem először játszottam együtt Kimikóval, igazán jó csapatot alkotunk" - fogalmazott Babos Tímea.

A 19 éves magyar versenyző tavaly egyesben nyerte meg a Monterrey Opent, majd Hszie Szu-vejjel párosban Birminghamben ünnepelhetett. Idén januárban Hobartban volt döntős Mandy Minellával, majd februárban ismét a luxemburgi teniszezővel nyerte meg a bogotai tornát.

A 42 éves Date-Krumm kilencedik alkalommal jutott párosban WTA-verseny döntőjébe, és ötödik diadalát aratta. Babos edzője, Barátosi Levente szerint a sok munka, a rengeteg edzés és verseny szép lassan meghozza az eredményeket.

"Párosban egyre közelebb kerülünk a közvetlen élmezőnyhöz, sikerült megbízható remek partnereket találni, akikkel várhatóan folytatjuk az eddigi munkát" - tette hozzá a tréner.

Babos Tímea jövő héten Isztambulban lép pályára egy 50 ezer dollár összdíjazású versenyen.

 

Videók