Babos egyesben is kikapott a brazíliai döntőben

Ahogy csütörtökön párosban Jani Réka-Lucával, úgy pénteken egyesben is kikapott a fináléban Babos Tímea a brazíliai Florianopolisban zajló, 250 ezer dollár (69,8 millió forint) összdíjazású keménypályás női tenisztornán.


A szombattól már a riói olimpián szereplő magyar játékos az első játszmát 32 perc alatt könnyedén nyerte 6:2-re a román Irina-Camelia Begu ellen. A másodikban már szorosabb küzdelem alakult ki, s bár mindketten kétszer-kétszer elvesztették adogatójátékukat, 4:4-ig fej-fej mellett haladtak. Ekkor a világranglistán 31. rivális ismét brékelt, a saját szervajátékát pedig biztosan hozta, így egyenlített.

A mindent eldöntő szettben 3:3-ig ismét szoros volt az állás, innentől viszont a WTA-rangsorban 44. Babos nem nyert gémet, kétszer is elvesztette az adogatójátékát, így 2:09 órás meccsen végül alulmaradt. A két teniszező másodszor találkozott egymással, s másodszor is a 26 éves Begu győzött, aki így pályafutása harmadik WTA-versenyét nyerte meg egyesben.

A 23 éves Babos ezt megelőzően háromszor vívott döntőt WTA-tornán: 2012-ben a monterreyi fináléban 6:4, 6:4-re verte a román Alexandra Cadantut. Tavaly Marrákesben 7:5, 7:6-ra kikapott az ukrán Jelina Szvitolinától a végjátékban, majd a szezon végén 7:5, 6:3-ra diadalmaskodott a japán Doj Miszaki felett Tajvanon.

WTA Florianopolis, egyes, döntő:
Begu (román, 2.)-Babos (6.) 2:6, 6:4, 6:3

Videók