"Az év ötven hatvan százalékát elveszítjük" - a WTA elnöke

A rendes kerékvágásba 2022-ben térhet vissza a tenisz.


A női teniszversenyeket szervező WTA-nak megvan a terve a koronavírus-járvány okozta pénzügyi helyzet kezelésére, ám az ügyvezető igazgató szerint az elitsorozat csak 2022-re térhet vissza a normál kerékvágásba.

"A WTA nem különbözik a világ bármely más vállalkozásától, ugyanúgy komoly hatással volt rá a kialakult helyzet" - fogalmazott Steve Simon.
A világjárvány okozta, március óta tartó kényszerleállás miatt elmaradt tornák komoly kiesést jelentenek a WTA-nak. A női tornák augusztus 3-án, a palermói versennyel térnek vissza.

"Az év ötven-hatvan százalékát elveszítjük, a bevételeink jelentősen csökkennek. Hogy ez nagy pénzügyi kihívás-e számunkra? Természetesen. Ugyanakkor megvan a stratégiánk, amely így is lehetővé teszi a működésünket" - fogalmazott a WTA vezetője.

Kínában a sporthatóság járványügyi intézkedései miatt pénteken az őszre tervezett összes tenisztornát törölték. Így a többi között a pekingi China Openre, a sanghaji 1000-es kategóriájú viadalra és a sencseni WTA-világbajnokságra sem kerül sor.

Simon kitért rá: úgy tűnik, a versenynaptár többi versenyét nagyrészt meg tudják majd rendezni, amennyiben a világjárvány okozta körülmények ezt lehetővé teszik. Ezzel együtt folyamatosan figyelik a megbetegedések mértékét és az utazási korlátozásokat, és egyeztetnek az egészségügyi hatóságokkal.

"Nem hiszem, hogy a korábban normálisnak tekintett rendszerhez 2022 előtt visszatérhetünk"
- hangsúlyozta. Mint mondta, már készítik a tervezetet a következő naptári évre, amelyet annak függvényében véglegesítenek, hogy a mostani esztendő hogyan alakul a továbbiakban.

Borítókép: VCG/VCG via Getty Images


 

Videók