"Az első estét azzal töltöttem, hogy újranéztem a finálét"

Emma Raducanu hazatérése után rögtön megnézte a megnyert fináléját.


Hazatérése után rögtön visszanézte a megnyert döntőjét Emma Raducanu, az amerikai nyílt teniszbajnokság női győztese.

A 18 éves brit játékos vasárnapi diadala után négy nappal, csütörtökön érkezett meg a London délkeleti részén található Bromley városrészben lévő otthonába.
"Az első estét azzal töltöttem, hogy újranéztem a finálét, próbáltam ismét átélni a pillanatokat. Néha úgy éreztem, mintha nem én rohangálnék és ütnék a felvételen, tudtam, hogy mi fog jönni, de időnként így is izgultam" - árulta el a román-kínai származású teniszező, aki kínai édesanyjától házi készítésű tésztabatyut kapott vacsorára.

A londoni tinédzser elmesélte, hogy New York-i sikere után részt vett a Metropolitan Művészeti Múzeumban rendezett divatkiállításon, ahol találkozott a hétszeres Forma-1-es világbajnok honfitársával, Lewis Hamiltonnal, II. Erzsébet királynő levélben gratulált neki, Boris Johnson miniszterelnök pedig telefonon köszöntötte őt.

Ami a trófea mellé kapott 2,5 millió dollárt illeti, Raducanu közölte, a jelentős részét a versenyzéssel együtt járó utazásokra és edzésekre fogja költeni, mivel "a tenisz egy drága sport".

A brit tinédzser szombaton 6:4, 6:3-ra legyőzte a kanadai Leylah Fernandezt, első játékosként nyerte meg a selejtezőből indulva a US Opent, és 127 helyet javítva már a 23. a világranglistán.

Borítókép: Facebook.com/ Emma Raducanu 

Videók