Az Australian Open magyar bajnoka nem hiszi el, mit csinált

Mint jeleztük: elképesztő sikert ért el Piros Zsombor, aki a juniorok között ért fel az Australian Open csúcsára!


A 15. helyen kiemelt magyar játékos remekül alkalmazkodott a szeles körülményekhez, stabilan tartotta játékban a labdát fizikai fölényben lévő riválisa ellen - aki a torna negyedik kiemeltje volt -, és 1 óra 52 perc elteltével diadalmaskodott.
    
A 17 éves Piros 2010 óta az első magyar férfi teniszező, aki a juniorok között döntőbe jutott egy Grand Slam-tornán: akkor Fucsovics Márton Wimbledonban meg is nyerte a trófeát, és idáig ő volt az egyetlen magyar fiú GS-bajnok.
 

Piros a korosztályos ranglista 23. helyéről, balkezes izraeli riválisa 12-edikként kezdte a finálét, amelyet némi meglepetésre nem az egyik nagy stadionban, hanem egy szeles külső pályán rendeztek meg. 
 
A 2015-ös fedettpályás magyar bajnok - aki eddigi öt meccsén szettet sem vesztett Melbourne-ben - rögtön elvette az izraeli adogatását, 2:0-ra ellépett, ám a keményen ütő Oliel visszabrékelt, és 34 perc alatt hozta a nyitójátszmát.
 
„Az első szettet jól kezdtem, 2-0ra vezettem, de az előnyömet és a játékomat nem tudtam továbbvinni, mert az ellenfelem eszméletlenül kezdett el teniszezni. Teljesen megérdemelten nyerte meg az első szettet, nem akarom magamat emiatt hibáztatni. Szerencsére tovább tudtam lépni ezen, a közönség is fantasztikus volt, hatalmas erőt adott, végül fantasztikus meccset nyertem meg. El sem hiszem, hogy sikerült” – értékelt Zsombor.
 

Videók