Ashleigh Barty izgatottan várja a salakot

Az ausztrál fokozatosan szoktatná hozzá magát az új borításhoz.


A női teniszezők világranglistáját vezető Ashleigh Barty nagyon elégedett azzal, ahogy a múlt héten, a miami címvédés során a teste reagált a nehéz körülményekre, de tisztában van azzal, hogy a salakos borításra még át kell állnia.

A világelső ausztrál játékos a tavalyi évet többnyire otthon töltötte a pandémia miatt, a miami torna az első külföldi versenye volt 2020 februárja óta.
Barty ezen a héten Charlestonban szerepel, a második fordulóban kapcsolódik majd be a küzdelembe, ellenfele a japán Doj Miszaki lesz.

"Fizikailag nagyon jól érzem magam" - mondta újságíróknak Charlestonban.

"A felkészülés során rengeteget dolgoztunk azon, hogy a testem bírja a terhelést, ha sok meccset játszok, és Miamiban jött a pozitív visszajelzés."

A teniszező hozzátette: az újrakezdés után most egy új borítás következik.

"Hirtelen váltás ez, de izgatottan várom. A zöld salak egyfajta átmenet a keménypálya és az európai vörös salak között. Néha a zöld salak gyorsabb, mint a vörös, ezért választhatsz, hogy úgy mozogsz rajta, mint a kemény borításon, vagy elkezdesz kicsit csúszkálni." - fogalmazott a Roland Garros 2019-es győztese, aki a hónap végén ünnepli majd a 25. születésnapját.

Barty azt mondta, ezen a héten türelmes lesz, mert egyelőre át kell állnia a salakos borításra, nem akar úgy tenni, mintha máris otthon érezné magát rajta. A két évvel ezelőtti, párizsi győzelme óta egyébként nem sokat játszott ezen a borításon, de bízik abban, hogy a francia nyílt bajnokság rajtjára készen áll majd.

Az idei Roland Garros tervezett kezdési időpontja május 23-a.

Borítókép: Quinn Rooney/Getty Images

Videók