"Arra sétáltam be a pályára, hogy rólam dalolnak" - Fucsovics Márton

A magyar teniszező két játszmában verte meg az amerikai Tommy Pault, vagy Milman vagy Federer ellen lép pályára a negyeddöntőért.


Fucsovics Márton a továbbjutása után értékelt a helyszíni tudósítónknak. 

"Három különböző játékos ellen játszottam, akiknek nagyon hasonló a játékfelfogásuk, nagyon hasonló a habitusuk. Olyan fiatalok, akik próbálnak agresszíven játszani. Egy pár éve még lehet én is ilyen voltam" 

"Ez a harmadik évem a legjobb 100-ban. Ezalatt az idő alatt nagyon sok tapasztalatot gyűjtöttem, talán rájöttem, hogyan tudom ezeket az embereket megverni."
 

"Egyetértek azzal, amit mondtál, hogy mindhárom játékost tanári tenisszel győztem le" - Reagált tudósítónknak a magyar teniszező.
 

"Az első ponttól kezdve nagyon nyugodtan, higgadtan követtem a taktikát, jól sikerültek a szervák, és csak a következő pontokra tudtam figyelni."

"Szerencsére tudok bízni a szerváimban, ha jól emlékszem, nem veszítettem el az adogató játékaimat. Ha az kell, akkor tudok agresszíven játszani, ha az kell, akkor tudok szervaröptét csinálni, de ha az kell, akkor ki tudom védekezni azt."

"Úgy érzem, fejben és mentálisan is egyben vagyok" 

"Úgy mentem fel a pályára, hogy tudtam, hogy Paul egy ötszettes meccset játszott, é reménykedtem benne, hogy el fog fáradni, de fontos volt, hogy rá kellett tennem a nyomást."

"6-1 6-1 után egy kicsit felszabadultam, mert éreztem, hogy neki már nagyon nehéz lesz visszajönni innen. Később bejött egy két nagy ütése, de szerencsére rajta tudtam maradni és még egy lapáttal rá tudtam tenni." 


Fucsovics Márton boldogan értékelt a győzelme után.
Fotó: Sport365.hu

 

"Arra sétáltam be, hogy rólam dalolnak, ez nagyon jó érzés volt, nagyon jól esett".

"Volt egy egy holtpont ahol sült a keze, és egy két nagy ütése bejött, remélem az Arénában vasárnap is sok magyar lesz" 
 

"Mind Federert, mind Milmant jól ismerem, nem vagyok benne biztos, hogy a svájci fog nyerni, ugyanis két éve már Milman nyerni tudott ellene a US Openen". 

"Federerrel nehezebb dolgom lenne, mert nagyon jól variálja az ütéseit, de Milmannal hosszabb labdameneteket tudnék jászani."

"Hogy ki ellen lépnék pályára? Inkább Milman ellen, de Federer ellen is nagy élmény lenne játszani."
 

Borítókép: Sport365.hu

 

Sport365.hu - A csoda folytatódik. Fucsovics a legjobb 16 között

Videók