Alcaraz nem sérült meg, mégis kihagyott két fontos tornát is

Most a Madrid Open következik számára, ahol szintén címvédő.


Carlos Alcaraz visszalépett a 2024-es Barcelona Opentől, de a hírek szerint nem sérült, ami jó hír.

A spanyol a múlt héten visszalépett a Monte-Carlo Mastersről fizikai problémák miatt, korábban pedig felkerült egy videó arról, hogy idő előtt félbehagyta az egyik edzését, mert szemmel láthatóan kellemetlenségeket okozott számára a jobb alkarjában lévő probléma.

Murciában gyakorolt tovább a közelgő Barcelona Open előtt, amelyet kétszer is megnyert már, többek között tavaly és azelőtt, de végül ott sem fog játszani.

Vasárnap érkezett a hír, hogy Alcaraz visszalépett a tornától, ami hatalmas csapás, hiszen címvédőként biztosan nem akarta kihagyni a barcelonai ATP 500-as tornát.

A Barcelona Open egy csodálatos verseny számára, és nagyon várta már, hogy ott játszhasson. A hír nyilván nem hagyta nyugodni a rajongóit, mert ez már a második olyan esemény áprilisban, amitől vissza kellett lépnie.

Most számára a Madrid Open következik, ahol szintén ő a címvédő. Majd következik az Italian Open Rómában, ez a szezonnak egy sűrű időszaka, és nagyon rossz időszak egy sérüléshez.

Ha most lesérülne, az katasztrofális lenne számára, különösen a Roland Garrosra való törekvései miatt. A spanyol azonban a hírek szerint nem sérült meg.

German Abril Alcaraz spanyol újságíró szerint Carlos Alcaraz orvosi vizsgálatokon esett át Spanyolországban, amelyek tisztázták a problémáját. Az újságíró szerint a Barcelona Openről való visszalépése inkább arról szól, hogy nem érzi jól magát a tenyeres ütéseknél.

"Fontos leszögezni: Carlos Alcaraz NEM sérült meg. Ezt tegnap az orvosi vizsgálatok is megerősítették. A probléma az, hogy nem érzi jól magát, amikor keményen üt a tenyeresével. Fontos, hogy újra magabiztosnak érezze magát az ütés közben".

Nyilvánvalóan valamilyen kellemetlenséget érez, de semmi komoly, nem egy komoly sérülés, a valóságot pedig majd Madridban láthatjuk meg.

Borítókép: Julian Finney/Getty Images

Videók