Alcaraz magabiztosan nyert és küzd a továbbjutásért

A spanyol karrierje első győzelmét szerezte az ATP-világbajnokságokon.


Carlos Alcaraz életben tartotta elődöntős reményeit az ATP-világbajnokság szerdai játéknapjának első mérkőzésén, miután 7-5, 6-2 arányban legyőzte Andrey Rublev-et, és megszerezte karrierje első győzelmét a rangos év végi tornán.

A 20 éves teniszező az Alexander Zverev elleni nyitókörös vereség után egy agresszív játékkal tért vissza Rublev ellen. A 74 perces győzelmével pedig Alcaraz megszakította három mérkőzés óta tartó nyeretlenségi szériáját.

"Ez egy teljesen más meccs és egy teljesen más játékszint volt a részemről. Ezen a szinten kell játszanom, ha esélyt akarok adni magamnak ezen a csodálatos tornán" - mondta Alcaraz.

"A tegnapi nap jó volt számomra az edzésen, hogy megtaláljam azt a szintet, amit ma meg kellett mutatnom, és azt hiszem, ez elég jól sikerült. Nagyon elégedett vagyok a teljesítményemmel” – értékelt a spanyol a mérkőzést követően.

Alcaraz következő fordulós mérkőzése kulcsfontosságú lesz számára a továbbjutás szempontjából, így Daniil Medvedev ellen is hasonló játékra lesz szüksége, ha esélyt akar adni magának a végső sikerre.

Borítókép: Nicolò Campo/LightRocket via Getty Images

Videók