A védőoltással kapcsolatban ellentétes Nadal és Djokovic álláspontja

A spanyol szerint minden játékosnak be kell tartania a szabályokat, még Djokovicnak is.


A férfi teniszezők világranglistáját vezető Novak Djokovicnak és a rangsorban második - korábbi listavezető - Rafael Nadalnak ellentétes az álláspontja a koronavírus-járvány leküzdése miatt nagy reményekkel várt védőoltással kapcsolatban.

A szerb kiválóság a napokban úgy fogalmazott, hogy ellenzi az oltás bevezetését, még akkor is, ha az utazások miatt az kötelezővé válik. Később ezen annyit finomított, hogy nyitottnak mondta magát véleménye megváltoztatására.

Ezzel szemben a spanyol teniszező határozottan kifejtette: miután a teniszben is újraindulhat az élet, minden játékosnak be kell tartania a szabályokat, még Djokovicnak is. Hozzátette, valóban senkit nem kényszeríthetnek arra, hogy oltassa be magát, amennyiben viszont ez lesz a feltétele az utazásnak és a pályára lépésnek, akkor a játékosoknak ezt el kell fogadniuk, ha játszani akarnak.


(Kép: Twitter/Rafa Nadal)

"Ha az ATP vagy a nemzetközi szövetség kötelez minket arra, hogy a teniszezés érdekében oltassuk be magunkat, akkor ezt meg kell tennünk. Ebben az esetben még Djokovicnak is meg kell kapnia a vakcinát, ha a legmagasabb szinten akar teniszezni" - mondta Nadal.

A koronavírus elleni védőoltás és a vírus okozta betegségre szolgáló gyógyszer egyelőre csupán fejlesztés alatt van.

Kép: Darrian Traynor/Getty Images

Videók