A nap kérdése: Fucsovics vagy Rublev?

Lehet szurkolni!


Pár óra múlva kezdetét veszi Fucsovics Márton és Andrey Rublev összecsapása a Suzanne Lenglen pályáján. Mindketten nagyszerű formában vannak, koncentrált teniszt produkálnak a napokban, de inkább a hetekben.

Az orosz teniszező megnyerte a hamburgi 500-as tornát. Ez azt jelenti, hogy az önbizalma az egekben van, nagyon nehéz lesz megtörni mentálisan. Elképesztő keményen üti a labdát, és az idő múlásával már sokkal stabilabban. Emlékezhetünk régebbi meccseire, mikor szórta a hibákat, de ez a Rublev már nem az a játékos. Egy sokkal jobb versenyző lett belőle, aki szerintem Grand Slam bajnok lesz a jövőben. Bízhatunk abban, hogy fizikálisan hamarabb fog fáradni, mint Marci, hiszen már 2 hete folyamatosan pályán van. Viszont amilyen könnyedén és meggyőzően nyert Anderson ellen, talán nem ez lesz a döntő tényező. A magyar fiú a karantén óta egy olyan arcát mutatja, mely elismerésre és tiszteletre méltó. Az amerikai túrán 6 meccset nyert, köztük 2x legyőzte Grigor Dimitrovot. Ezután nem játszott tétmeccsen salakon, hanem a teljeskörű felkészülést választotta a Roland Garrosra. S milyen jól tette!


Fotó: Clive Brunskill/Getty Images

Fantasztikus tenisszel jutott el a legjobb 16 közé, mely önmagában már egy óriási eredmény. Viszont ismerve Fucsovics Márton profi mentalitását, biztosan nem elégszik meg ennyivel. Biztos vagyok benne, hogy mindent meg fog tenni azért, hogy élete legnagyobb sikerét elérve negyeddöntős legyen egy GS tornán. Még kimondani is hátborzongató..

Fizikálisan rendben van Marci, a taktikai repertoárja egyre szélesebb, mentálisan talán erősebb, mint valaha. Véleményem szerint hasonlóan kell variálni a játékot, mint Medvedev ellen, és amikor lehet, támadni kell. Mert Rublev védekező tenisze az, ami sebezhető. Biztos, hogy az orosz szeretné irányítani a labdameneteket, fel kell készülni fejben arra, hogy sok pontot ki kell majd futni. De ahogy említettem, fizikális problémái remélhetőleg nem lesznek a nyíregyházi fiúnak. Mindent összefoglalva, Fucsovics Mártonnak mindene megvan, ami kell a győzelemhez. Az ellenfél nagyon erős, de bízunk benne, hogy a Lenglen salakja ismét győzelmet hoz számunkra!

Forrás: Schäffer Dávid / Tennis to Eternity
Borítókép: Clive Brunskill/Tim Clayton/Corbis via Getty Images

Videók