A megállíthatatlan Babos páros

Babosék újra az elődöntőben.


Helyszíni tudósítónk jelenti az Australian Openről.

Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic sorozatban harmadszor jutott be az elődöntőbe női párosban az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

Babos Tímea és Kristina Mladenovic már elődöntős az Australian Openen a női párosban. A magyar és a francia kevesebb mint 24 óra alatt jutott el a legjobb 16-ból a döntő kapujába. Még hétfő délután, egyáltalán nem könnyű mérkőzésen, egy nagyon jó napot kifogó kettős ellen tudtak nyerni Babos Tímeáék 7:5, 6:3-ra, ami azt is jelentette, hogy Babos Tímea sorozatban a 10. Grand Slam-negyeddöntőjére készülhetett – ilyen eredménnyel nem büszkélkedhet más az elmúlt két és fél évben a nőknél. Ünneplésre nem sok idő maradt, mert kedd kora délután már újra pályára kellett lépni. Két fiatal amerikai, Coco Gauff és Cathherine McNally állt a háló másik oldalán.

Álomszerűen indult a meccs: 5 perc alatt tíz labdamenetet játszottak és mind a tíz pontot Babos Tímeáék nyerték. A lendület a folytatásban sem csökkent és úgy hozták 6:2-re a szettet, hogy adogatóként csak kettő pontot vesztettek. Mindketten nagyszerűen játszottak, de Kristina Mladenovic egyértelműen szintet lépett: remekül adogatott, az alapvonalról stabilan lőtte a labdát és a hálónál is jól mozgott.

A 2. játszma sokkal nagyobb csatát hozott, de egy pici brék a szett elején elégnek bizonyult a boldogsághoz, mert az ellenfél két fogadóelőnyét sikerült hárítani (2:1-nél és 3:2-nél is négyszer volt egyenlő.) Kristina Mladenovic ma teniszezett a legjobban és Babos Tímea is kiválóan játszott, így lett 6:2, 6:4.

A női párosban az első négy kiemeltből három jutott az elődöntőbe, ami a mai női teniszben meglehetősen szokatlan. Szerencsére Babos Tímeáék a fináléért nem a 3. kiemelt Elise Mertens és Arina Szabalenka alkotta pár ellen játszanak, mert a belga és a fehérorosz elvérzett a tajvani Csan testvérek ellen – őket legutóbb októberben a WTA Finals első fordulójában verték.

A junioroknál Fajta Péter kellemes meglepetésre, kiválóan adogatva, az alapvonalról nagyszerűen teniszezve 6:3, 6:2-re győzte le a 9. kiemelt olasz Cobollit és a negyeddöntőbe jutásért játszhat szerdán.

A nőknél a felső ágon már kialakult az elődöntő szereposztása, a világelső Ashleigh Barty megállította a tavalyi finalista Petra Kvitovát. A kétszeres wimbledoni bajnok csehnek volt egy szettlabdája az első játszma rövidítésében, de az ausztrál adogatott és nem hibázott.

Tavaly is a negyeddöntőben találkoztak, akkor Kvitova bizonyult jobbnak, ráadásul Barty még soha nem jutott túl a negyeddöntőn hazája Grand Slamén.

A 2. szettben Barty 4:0-ra húzott el és már nem engedte vissza a mérkőzésbe cseh riválisát, 1 óra 44 perc alatt 7:6, 6:2-re nyert. A döntőbe jutásért Sofia Kenin lesz az ellenfele. A 21 éves amerikainak nem okozott gondot a tunéziai Ons Jabeur (6:4, 6:4.) Ausztráliában lassan teljesen kitör a Barty-láz, ami nem csoda, mert a női egyesben 1984 óta nem játszott elődöntőt hazai játékos. 

Eredmény:
női páros, negyeddöntő:
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)-Cori Gauff, Caty McNally (amerikai) 6:2, 6:4

Borítókép: Sport365

Videók