A kínai teniszválogatott nem tud elutazni Romániába

A koronavírus-járvány miatt mondták le a Davis Kupát.


A kínai teniszválogatott játék nélkül veszítette el a Románia elleni párharcát a Davis Kupában.

A nemzetközi szövetség (ITF) kedden adott tájékoztatást arról, hogy a koronavírus-járvánnyal összefüggésben életbe lépett korlátozások miatt az ázsiai együttes nem tud elutazni Romániába.

Hozzátették: a románok így játék nélkül jutottak tovább a világcsoport I playoff körébe, míg kínaiak - a párharc kiemeltjei - a világcsoport II-be kerültek. Az összecsapást március első hétvégéjén Piatra Neamtban (Karácsonkőben) rendezték volna meg.

A Kínában december közepe óta tomboló koronavírus-járvány miatt az elmúlt két hónapban számos sporteseményt töröltek vagy helyeztek át. Egyebek mellett a Forma-1-es Kínai Nagydíjra sem kerül sor az előzetesen tervezett áprilisi időpontban, de változott több olimpiai kvalifikációs verseny helyszíne, valamint egy évvel elhalasztották a márciusra tervezett nancsingi fedettpályás atlétikai világbajnokságot.

A kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság adatai szerint hétfő éjfélig 72 436-ra nőtt a fertőzöttek száma Kína szárazföldi részén, ahol a vírus 1868 életet követelt.

A Davis Kupában a magyarok a világcsoport selejtezőjében a belgákat fogadják, a vesztes a világcsoport I playoff körében játszhat tovább.

Borítókép: Lintao Zhang/Getty Images 

Videók