A kétszeres Grand Slam-döntős szenvedve tudott csak nyerni

Thiem 1-2-ről fordított, Zverev nem hibázott.


Az 5. kiemelt Dominic Thiem 1-2-es szetthátrányból fordított a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság második fordulójában.

A kétszeres Grand Slam-döntős osztrák játékos alaposan megszenvedett a hazai közönség előtt szereplő Alex Bolttal, és csak 3 óra 25 perces csatában tudta legyűrni a világranglista 140. helyezettjét.

A hetedik helyen rangsorolt Alexander Zverev rendbe rakta az idén gyengélkedő adogatójátékát a fehérorosz Egor Geraszimov elleni meccsen: a felvezető ATP Kupán három mérkőzésen összesen 31 (!) kettős hibát ütött a német játékos, aki ezúttal egyet sem vétett, és három szettben továbbjutott a 32 közé.

Kiesett a férfi mezőny korelnöke, a februárban 41 éves horvát Ivo Karlovicot a francia Gae:l Monfils búcsúztatta.

A nőknél a nyitókörben Babos Tímeát verő Iga Swiatek tovább menetel, a 18 éves lengyel teniszezőt a spanyol Carla Suarez Navarro sem tudta megállítani.

Az Australian Openen a korábbi csapadékos időjárás után csütörtökön is jelentős csúszások vannak, mivel az éjszakai eső után lassan száradtak meg a külső pályák, és csak a három befedhető csarnokban zajlanak terv szerint a találkozók.

Borítókép: Hannah Peters/Getty Images

Videók