A harmadik kalapban a magyarok a Davis Kupa sorsolás előtt

A csütörtöki sorsolás után már lehet latolgatni az esélyeket.


A harmadik kalapba került a magyar férfi teniszválogatott a Davis Kupa madridi döntőjének csütörtöki sorsolása előtt.

A magyar szövetség keddi tájékoztatása szerint a DK-rangsor 4. helyén álló belgák debreceni 3-2-es legyőzésével a magyarok egy helyet javítva a 23. helyre jöttek fel. Ez a rangsor főként a különböző helyosztók és zónák kiemeléséhez szükséges, és független a játékosok világranglista-helyezésétől.

A magyar válogatott akár tovább is juthat a negyeddöntőbe a novemberi Davis-kupa világbajnokságon. Simán összejöhet egy olyan csoport Madridban, amelyikben lenne esély. Egyrészt, két top százas játékosunk van (remélhetőleg ezt novemberben is elmondhatjuk) és Fucsovics Mártonék a nemzetek rangsorában 4. belgákat búcsúztatták a hétvégén (a 12 találkozóból a debreceni volt az egyetlen, ahol egy csapat 1:2-ről fordított.)

Másrészt, nincs a mezőnyben Svájc és Argentína sem, és könnyen előfordulhat, hogy lesznek komoly hiányzók egy-egy előrébb rangsorolt csapatnál.

A fináléba jutott 18 válogatottat a nemzetközi szövetség (ITF) három kalapba osztotta, Köves Gábor kapitány együttese biztosan elkerüli majd csoportellenfélként a szintén a harmadik kalapba került Svédországot (14.), Ausztriát (15.), Csehországot (17.), Kolumbiát (18.) és Ecuadort (24.).

Az első kalapban a címvédő Spanyolország (3.), a tavaly döntős Kanada (6.), a ranglistát vezető Franciaország, valamint Horvátország (2.), az Egyesült Államok (5.) és Szerbia (7.) szerepel, míg a második kalapban a németek (8.), az olaszok (9.), a britek (10.), az ausztrálok (11.), a kazahok (12.) és az oroszok (13.) vannak.

A csütörtökön 17 órakor sorra kerülő sorsoláson a 18 együttest hat trióba osztják be.

A magyar csapat mindkét kalapból kap ellenfelet, melyek közül legalább az egyiket le kell győznie ahhoz, hogy továbbjusson a nyolc közé csoportelsőként vagy a két legjobb második egyikeként.

A csütörtöki sorsolás előtt felesleges lenne a vágyakat megfogalmazni: kit lenne jó elkerülni, kit lenne jó kapni. Várjuk meg és utána ráérünk értékelni.

A hétvégi sikeres selejtezős szereplés után Köves Gábor szövetségi kapitány is óvatosan mérlegelt. Hangsúlyozta: kaphat szerencsés párosítást a magyar csapat, de ha egy igazán erős válogatottal kerülünk össze, akkor nem túl jók a kilátásaink.

Sport365.hu on Facebook Watch

Fucsovics Marci sajtótájékoztató!

A döntő résztvevői közül 12 válogatott - köztük a magyar - a selejtezőből érkezik, hozzájuk csatlakozik a tavaly elődöntős Kanada, Nagy-Britannia, Oroszország és Spanyolország, valamint a szabadkártyás Szerbia és Franciaország.

Borítókép: Facebook/Hungarian Tennis
 

Videók