"A döntés nem a mi kezünkben van"

Thiem szerint hamarosan újabb döntés jön.


A férfi teniszezők világranglistáján harmadik Dominic Thiem szerint a következő napokban vagy hetekben újabb döntést jelentenek majd be a New York-i US Opennel kapcsolatban.

A Grand Slam-tornát a tervek szerint augusztus 31-től bonyolítják le. A rajt előtti héten az eredetileg Cincinnatibe kiírt férfi és női versenynek ad otthont a Billie Jean King nemzeti teniszközpont Flushing Meadowsban.

"Az egész nagyon ingatag lábakon áll" - mondta az osztrák játékos hétfőn Berlinben, egy háromnapos meghívásos verseny kezdetén.


Fotó: Andreas Gora/picture alliance via Getty Images

Thiem augusztus 14-től nem akar pályára lépni a washingtoni tornán, amely a koronavírus-járvány miatti leállás után az első viadal lesz a férfiak számára.

"Úgy gondolom, a döntés nem a mi kezünkben van." - válaszolta a 26 éves teniszező arra a kérdésre, hogy részt vesz-e az amerikai tornákon. Ezzel arra utalt, hogy az illetékes hatóságoknak kell dönteniük, biztonságos-e a rendezés, vagy sem.

A Novak Djokovic által szervezett, júniusi Adria Touron való részvételét Thiem ismételten "óriási hibának" minősítette, amelyből tanulnia kell. Egyúttal megjegyezte, hogy törvényt nem sértettek a szerbiai és horvátországi helyszíneken, ahol nem volt kötelező betartani a szigorú higiéniai előírásokat.

"Egy kissé elvesztettük a kapcsolatunkat a realitással" - fogalmazott Thiem.

Az Adria Tour-t be kellett rekeszteni, mert több játékos és edző - köztük maga Djokovic is - elkapta a koronavírust.

Borítókép: Jan-Philipp Burmann/City-Press GmbH via Getty Images

Videók