A csoda folytatódik. Fucsovics a legjobb 16 között

Az amerikai Tommy Paulnak sem volt ellenszere a magyar versenyző ellen.


Helyszíni tudósítónk jelenti az Australian Openről.

Fucsovics Márton a 3. meccsét is megnyerte Melbourne-ben és a legjobb 16 közé jutott az Australian Openen.

Az amerikai Tommy Paul mindent megpróbált, de egyszer nem tudta elnyerni a magyar adogatójátékát, aki tanári tenisszel 6:1, 6:1, 6:4-re nyert 1 óra 46 perc alatt.

Az újabb diadal azt is jelenti, hogy 2018 után másodszor mérkőzhet Fucsovics Márton Roger Federerrel az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, a negyeddöntőbe jutásért. Igaz, a húszszoros Grand Slam-bajnok svájcinak ehhez még nyernie kell péntek este az ausztrál John Millman ellen. Kiesett Serena Williams.

Fucsovics Mártont komoly kórus fogadta a 2-e pályán és a magyar szurkolók csodálatos hangulatot varázsoltak a 3000 férőhelyes arénába.

Volt lehetőségük bemelegíteni, hangolni, mert az első mérkőzésen Babos Tímea és Kristina Mladenovic győzött a Jakupovic-Olaru kettős ellen a női párosok versenyének első fordulójában. A 2. kiemelt kettős lassúbb rajt után, az első szettet 3:5-ről megfordítva nyert 7:5, 6:3-ra.

A csodálatos hangulat megőrzéséhez kellett Fucsovics Márton, aki az első ponttól az utolsóig lenyűgöző magabiztossággal, tudatossággal játszott. Türelmesen, pontosan, okosan ütötte a labdát, látványosan építette fel a labdameneteket. Megint remekül szervált és az adogatás-fogadásban is csillogott. Az első adogatásait 65 százalékban ütötte be, szervált hat ászt és 87 százalékos volt ritörnje.


Fucsovics Márton 2 órán belül meg tudta nyerni a találkozót ellenfele ellen.
Fotó: Sport365.hu

A fiatal Tommy Paul nem volt igazán sportszerű, egyetlen necces pontja után nem emelte a kezét bocsánatkérően és amikor 54 perc elteltével Fucsovics Márton 6:1, 6:1-re vezetett, lement a pályáról és csak 6 perc múlva tért vissza az egészségügyi szünetből.


A magyar szurkolók boldogok lehettek a találkozó után
Videó: Tennis love and game

Egyértelműen megpróbálta kizökkenteni a magyart, akin addig valóban nem talált fogást, mert a szurkolók Marcija rendíthetetlen ólomkatonaként működött, bár a mozgása inkább Pókemberre emlékeztetett.

A 3. játszmában újra kezdhetett volna brékkel Fucsovics Márton, de az amerikai visszajött 15:40-ről. A következő játékban a magyar mutatta meg, hogy ilyet ő is tud. 2:2-ig mentek együtt, amikor jött a brék.

Fucsovics Mártonnak már 5:3-nál is volt kettő meccslabdája, de végül adogatnia kellett a 16 közé kerülésért. Nem remegett meg, megoldotta, bár Tommy Paul ekkor már minden mindegy alapon, kockáztatva lőtte a labdákat.

Ez volt egyébként az első mérkőzése az idei Australian Openen Fucsovics Mártonnak, amikor a fogadóirodák őt tartották az esélyesebbnek. Megmutatta, hogy így is tud győzni. Óriási formában van.

Borítókép: Sport365.hu

Videók