"2 éve csak sushit ettünk, idén nincs semmilyen rituálénk" - Babos Tímea

Babos Tímea és Kristina Mladenovic sorozatban harmadszor jutott be az Austral Open fináléjába. A magyar versenyző az elődöntő után adott exkluzív interjút helyszíni tudósítónknak.


A mérkőzés végén azt mondtad a pálya szélén, hogy az első szettben nem játszottatok olyan jól, de szerintem extázisban teniszeztél.

Akkor a párosról beszéltem. Azt gondolom, hogy az egész meccsen baromi jól játszottam. Korábban is beszéltünk róla, hogy a párosban hol az egyik játékosnak megy jobban, hol a másiknak. Ma az első szettben én voltam a jobb. A mérkőzés után mondta is Kristina, hogy ilyen napja nagyon ritkán van, hogy nem talál pályára ritörnből. Beszéltünk róla, hogy mi lehet ilyenkor a megoldás, mert az ellenfél nagyon trükkös volt.

Csak a ritörnökkel vot bajunk. Amikor mi szerváltunk, bréklabdáig sem jutottak, a második szettben pedig már Kristina is nagyon jól játszott, és ezt a győzelmet is együtt raktuk össze.

 

Élvezetes meccs volt. A Chan-testvérek egy nagyon érdekes párost hoznak mindig, ezzel a ping-pong-szerű teniszükkel.

Azért az ő stílusuk néha nagyon idegesítő lehet. Néha csak belekaparnak a labdába a hálónál, ami valahogy átcsúszik.

Nekik ez a specialitásuk, ők nem fogják velünk felvenni a mérkőzést az alapvonalról, nem is tudják. Ebben jók, hogy 1 centire a hálótól játszanak. Természetesen erre is fel voltunk készülve, és szerintem nagyon jól váltogattuk a pozíciónkat, hogy mikor legyünk mind a ketten alapvonalon. Én jó ütemben ültöttem el mellettük a labdákat, ez nagyon fontos volt. Aminek ezen kívül döntő szerep jutott, az az volt, hogy a szervagémjeinket játszottuk.

Nagyon sok extra megoldásod volt, amit mindig valamilyen sikoly követett. Mintha mindig felszabadult volna belőled valami.

Ma úgy éreztem, hogy nagyon muszáj. Kristina végig nagyon mérges és ideges volt. Annak ellenére, hogy stabilak voltunk a szervagémeknél, nagyon közel volt a meccs. Emiatt volt nagyon emocionális a mérkőzés. Húzóerő voltam a csapatban, és az motivált, hogy a társamat is próbáljam segíteni és felhozni. 

Ma Kristina nem úgy játszott, mint ahogy az előző meccsen.

Nincs ezzel semmi gond.

 

Szerintem azért vagyunk az egyik legjobb, ha nem a legjobb páros, mert ilyen helyzetekben is megtaláljuk a megoldást.

 

Két napja is borzasztóan szenvedtünk, nem találtuk a  ritörngémeknél a megoldást, de mégis össze tudtuk rakni a játékunkat a végére. Ma ugyan ezzel szenvedtünk, de 5-5-nél mégis hoztunk t, amivel brékelni tudtunk.

Mit tud ez a Melbourne, hogy itt nektek mindig a döntőig megy az út?

Szerencsére az elmúlt időszakban nagyon sok nagy versenyen jutottunk sokáig, de az utóbbi időben ezen a pályán tényelg rutinná vált a döntőbe jutás (hatalmasat nevet) Az év végét általában jól fejezzük be, az még bennünk van. Mindig összeszedetten érkezünk ide, és ez a pálya is fekszik nekünk.

A döntőben az első és a második kiemelt játszik majd. Ti vagytok a másodikak, de azért Strýcováéknak van miért megmutatni, hogy merre hány óra.

Biztosan nem velünk akarnának játszani a fináléban, pláne a vb-döntője után. Itt már a pillanatnyi forma fog dönteni és az, hogy ki hogyan viseli a nyomást. Ez a harmadik döntőnk itt, persze nekik is nagy tapasztalatuk van. Szerintem a női párosban már nagyon rikta a meglepetés, de reméljük, hogy a második kiemelt megveri majd az elsőt.

Hogy kell elképzelni az utolsó 36 órát?

Mindig külön edzünk és csak az utolsó 30-45 percet töltjük együtt, akkor gyakoroljuk a párost. Az első órában én is a saját edzőmmel gyakorolok és ő is a saját stábjával van. Nekem lesz még kondiedzésem is. Idén nincs semmi nyerő taktikánk, vagy kajánk. Két évvel ezelőtt minden nap sushit ettünk, de mióta átalakult ez a verseny, azóta nincs különös rituálénk.

Ez lesz a 9. Grand Slam döntőd.

Három év alatt, csak az Austral Openen ez a negyedik döntőm. Nagyon szeretem az ilyen statisztikákat. Szoktam figyelni, hogy hol tart Nadal vagy Federer. Az, hogy ez a 9. Grand Slam tornám nagyon hihetetlen. Mindig meghatódom, hogy egy ilyen kicsi családi háttérrel emddig jutottam. Remélem még sok ilyen eredményt tudok elérni.

Borítókép: Quinn Rooney/Getty Images

 

Sport365.hu - Három a magyar igazság: a Babos-Mladenovics páros ismét az Australian Open döntőjében

Sorozatban harmadszor jutott döntőbe az Australian Openen, a női párosban Babos Tímea és Kristina Mladenovic. A 2019-es világbajnok kettős a melbourne-i elődöntőben a 7. kiemelt Csan nővérekkel találkozott. A Margaret Court Arénában délután 4 után néhány perccel kezdődött a találkozó, 28 fokos melegben, szikrázó napsütésben, alapvetően csodálatos időben.

Videók