Nadal az ösztönei helyett, az eszére hallgatott a visszatérése során

Láthatóan visszafogta magát az első mérkőzésén.


Rafael Nadal 6-2, 6-3-as győzelme Flavio Cobolli ellen kedden a Barcelona Open Banc Sabadell tornán olyan magabiztos eredmény, amilyet a szurkolók már régóta megszokhattak tőle, különösen, ha salakon játszik.

Ennek ellenére az ATP 500-as verseny első körös mérkőzése mégis nagy mentális kihívást jelentett a spanyol számára, aki három hónapos sérülés miatti kihagyást követően tért vissza a pályára. Nadal elismerte, hogy bizonyos pillanatokban még mindig visszafogja magát, hogy a teste könnyebben hozzá tudjon szokni a versenyzés okozta terheléshez - ez pedig nem olyan egyszerű az egyik legfélelmetesebb versenyzőnek, akit az ATP Tour valaha is látott.

Nadal játékának leglátványosabb része, amiben a jelek szerint visszafogta magát, az az első adogatása volt. A korábbi világelső elmondta, hogy ez egyszerűen egy logikus döntés volt a részéről, hogy a teste hozzá tudjon szokni a legmagasabb szintű terheléshez.

"Számomra most az a legfontosabb, hogy lehetőségem legyen fejlődni. Voltak olyan dolgok, [amiket ma megtehettem volna], amelyek [lehetőséget adtak volna] arra, hogy ma jobban teljesítsek, de nem adnak lehetőséget arra, hogy másnap vagy a következő pár napban, vagy heteket tekintve Madridban vagy Rómában pályára léphessek" - mondta Nadal.

"Valószínűleg elég okos vagyok ahhoz, hogy egyelőre ne próbáljak meg a legmagasabb szinten szerválni. Úgy gondolom, hogy nem vagyok képes teljesen problémamentesen adogatni. Őszintén szólva ma nem voltak fájdalmaim, de az elmúlt két hónapban nem sokat gyakoroltam az adogatást. Csak próbálom úgy csinálni a dolgokat, ahogy tényleg hiszem, hogy [nekem] kellene. Ha képes vagyok rá, akkor próbálom a legjobbamat nyújtani, amikor tényleg szükségem van rá" - zárta gondolatait a 12-szeres bajnok spanyol.

Nadal tízből négy bréklabdát értékesített Cobolli ellen az Infosys ATP Stats szerint, és a hazai közönségnek bőven adott okot az örömre a nevét viselő teniszpályán. A Real Club de Tenis Barcelonában, ahol 2021 óta először lépett pályára, hősies fogadtatásban részesült. A 92 tornagyőzelme közül 12-t Barcelonában nyert.

 

Borítókép: Barcelona Open Banc Sabadell

Videók