McEnroe elszólhatta magát, hogy Federer Laver Kupa-kapitány lesz

A Laver Kupát 2017 óta minden évben megrendezik, de az idei esemény után nagy változás következik.


A Laver Kupát 2017 óta minden évben megrendezik, de az idei esemény után nagy változás következik.

A Laver-kupa körül mindig is egyedi atmoszféra uralkodik. Bár évről évre nagyban változik, hogy hány topjátékos vesz részt a tornán, ettől függetlenül mindig szórakoztató látványosság a teniszrajongók számára.

A legemlékezetesebb Laver-kupa azonban mindig is a 2022-es lesz. Ekkor történt ugyanis Roger Federer rendkívül érzelmes visszavonulása a sportágtól, a 20-szoros Grand Slam-bajnok, de még Rafael Nadal sem bírta ki könnyek nélkül a svájci "búcsúját".

A svájci mester továbbra is nagyon érdekelt a versenyben. Sőt, Federer azt mondta, hogy ő is szeretne Laver-kupa kapitány lenni. A gondolat, hogy a nyolcszoros wimbledoni bajnok ebben a szerepkörben szerepeljen, mindenképpen izgalmasan hangzik.

A múltban arról is szóltak a hírek, hogy Andre Agassi is kapitány lehet a Laver Kupán. Ez most még valószínűbbé vált, miután a Laver Cup hivatalos honlapja Björn Borgról és John McEnroe-ról is hírt adott.

A McEnroe által tett megjegyzés szerint az idei esemény, amelyet szeptember 20-22. között rendeznek meg a berlini Mercedes-Benz Arénában, lesz az utolsó alkalom, hogy Borg és McEnroe az európai, illetve a világcsapat kapitánya lesz.

"Volt néhány epikus Laver-kupa-csatánk az évek során. Mivel ez az utolsó évünk, Björn és én is mindent beleadunk majd, hogy megszerezzük a győzelmet" - mondta az amerikai.

Minden bizonnyal furcsa lesz, hogy a két korábbi rivális nem lesz ott a pálya szélén, miután annyira alapembereivé váltak a tornának.

Remélhetőleg a páros az eddigi legjobb Laver Kupával vehet majd méltó búcsút. Az európai csapat a tavalyi, Vancouverben elszenvedett vereségnél mindenképpen jobban szeretne teljesíteni.

Úgy tűnik, hogy ez egy kis elszólás volt az egykori amerikai játékos részéről, mivel hivatalos hírt nem erősítettek meg ezzel kapcsolatban a torna szervezői, de úgy tűnik, hogy 2025-ben Roger Federer és Andre Agassi vehetik át a csapatkapitányi pozíciókat.

Borítókép: Getty Images

Videók