Tóth Amarissa trükkje még kínai ellenfelét is megsiratta - videó

Sőt, a meccset is feladta, így a magyar lány bejutott a Hungarian GP nyolcaddöntőjébe.


A Hungarian GP második napja is tartogatott érdekes momentumokat, és Bondár Anna valamint Babos Tímea nagyszerű mérkőzésén túl Tóth Amarissának is sikerült továbbjutnia magasabban jegyzett kínai ellenfele ellen.

A mérkőzés pikantériája, hogy Shuai Zhang – aki második kiemeltként érkezett Budapestre – 5:5 15:15-nél adogatott, és egy vonalközeli tenyerest követően a bíró úgy látta, kint volt a labda. A világranglistán 45. helyen álló teniszező ezt követően hosszas vitába keveredett szinte mindenkivel, aki nem értett egyet vele, majd nagyjából öt perc után folytatódhatott csak a párharc.

 

A következő pont az övé lett, azonban a hazai szurkolók szeretetét élvező Tóth Amarissa rafinált módon eltüntette az előző labdamenet bizonyítékát, amivel pszichológiailag remek döntésnek bizonyult, mert Zhang teljesen kijött a sodrából.

Lehetett volna 6:5 is, de a párosban többszörös Grand Slam bajnok ázsiai nem tudott élni a lehetőséggel – ellenben a magyar ellenfele brékkel kerekedett fölé.

Láthatóan ez végleg padlóra küldte az egyébként 13-as vereségi sorozatban lévő Zhangot, aki a csapatának egyik tagját hívta be, majd könnyek között hagyta el a pályát és adta fel a mérkőzést.

 

Ezzel Tóth Amarissa ott van a legjobb 16 között, ahogy Stollár Fanni és Bondár Anna is.

Borítókép: Getty Images /  Mike Hewitt

Videók