Az utolsó interjú Roger Federerrel, mint profi teniszjátékos - VIDEÓ

Könnyek között… Hogy is lehetne másként? Így búcsúzott Roger Federer a tenisztől.


 A Laver kupán Roger Federer Rafael Nadal oldalán, párosban búcsúzott a profi tenisztől. Habár a mérkőzésen vereséget szenvedtek az erőszakosan játszó Tiafoe-Sock páros ellen, ez senkit nem érdekelt igazán.

A meccset követően Roger sírva mesélt érzéseiről.

„Csodálatos nap volt. Boldog vagyok, nem szomorú. Élveztem, hogy utoljára kezembe vehettem az ütőm. Itt voltak a barátaim, a családom és a csapattársaim… Nagyon boldog vagyok, hogy lejátszhattam ezt a meccset.”

„Nem számítottam rá, hogy ilyen búcsúztatást kapok. Csak játszani akartam, mindig is ez volt előttem. Minden tökéletes volt, semmit nem csinálnék másképp. A vége pont olyan lett, mint ahogy szerettem volna.” – mondta a svájci a búcsúról.

„Féltem, hogy kiújul a térdsérülésem a meccs közben, de szerencsére minden rendben volt.”

„Ő volt a volt támaszom, ő volt, aki motivált, hogy idáig eljussak!” – hálálkodott feleségének, Mirkának.

„Nagyon szoros lett a kapcsolatunk Nadallal az elmúlt tíz évben. Talán azóta változott meg a viszonyunk, amióta gyerekeim vannak. Nem tudom, ez megváltoztatott-e valamilyen módon, vagy emaitt fejlődött-e a rivalizálásunk. Tényleg nem tudom.”

„Nagyon boldoggá tesz, hogy olyan kapcsolatban vagyunk, hogy akármikor felhívhatom Rafát és bármiről beszélhetek vele. Szerintem ő is így van ezzel. Különleges számomra, hogy Rafa családja is itt volt vele ezekben a napokban. Ez mutatja, hogy ez nekik is többet jelent, mint egy egyszerű meccs. Érzem a szenvedélyt.”

„Élvezzük egymás társaságát, sok emlékünk van és szeretünk együtt időt tölteni. Úgy érzem, minden alkalommal, ha együtt töltünk egy délutánt, hogy nincs elég időnk.”

Fotó: TPN/Getty Images

 

Videók