Három a magyar igazság: a Babos-Mladenovics páros ismét az Australian Open döntőjében

A magyar-francia duó a Latisha Chan-Chan Hao-Ching kettőst legyőzve magabiztosan jutott az ausztrál torna döntőjébe.


Sorozatban harmadszor jutott döntőbe az Australian Openen, a női párosban Babos Tímea és Kristina Mladenovic. A 2019-es világbajnok kettős a melbourne-i elődöntőben a 7. kiemelt Csan nővérekkel találkozott.

A Margaret Court Arénában délután 4 után néhány perccel kezdődött a találkozó, 28 fokos melegben, szikrázó napsütésben, alapvetően csodálatos időben.

Az már korábban eldőlt, hogy a felső ágról az első kiemelt Hszie Szu-vej, Barbora Strycová pár került a fináléba.

Sorozatban harmadszor lesz az Astralian Open döntőjében a Babos-Mladenovic páros

Mladenovic szerválhatott a döntőért.

Parádés, látványos, színvonalas, szórakoztató első játszmát produkáltak a hölgyek, Babos Tímea azonban kiemelkedett a kvartettből, nagyon motiváltan, mondhatni, extázisban teniszezett, extra megoldásokkal szolgált. A kiélezett küzdelem 5:5-ig csak egyre fokozódott, senki nem jutott fogadóelőnyhöz. Aztán sikerül a brék a magyarnak és a franciának. A szettért Mladenovic szerválhatott. Remegősen indult, de 0:30-ról megrázta magát Kiki.

A 2. játszmában egyből összejött a brék, majd 3:1-nél egy maratoni játék végén az újabb is, így Babos Timi már a 7:5, 5:1-ért adogathatott. Magabiztosan hozta és innen már nem volt visszaút a két tajvaninak a meccsbe.

https://www.youtube.com/watch?v=yNt9gVTW7kk

A döntőért Mladenovic szerválhatott, és igazi csapatmunkában oldották meg a feladatot: 1 óra 25 perc alatt 7:5, 6:2-re győztek.

Az Australian Openről a Sport365 helyszíni interjúkkal és képriportokkal számol be az olvasóknak.
Kövesse ön is a tenisztornát a Sport365-ön!

Borítókép: Quinn Rooney/Getty Images

 

Videók