Babos Tímea és a magyar válogatott - videó

Jövő évi terveiről nyilatkozott.


Alig egy hónap telt el azóta, hogy Babos Tímea megvédte világbajnoki címét párosban, a legjobb magyar női teniszező már meg is kezdte az alapozást a jövő évre. A DIGI Sport híradójának arról is beszélt, hogy számára nagyon fontos a válogatott, de még nem döntötte el, hogy februárban ott lesz-e a magyar Fed-kupa-csapatban.  
 
"Most elég kemény edzőnapok, edzőhetek vannak, úgyhogy nem egyszerű még ezt az interjút sem végignyomni egy levegővel. A cél a fejlődés, a következő szezonra a jó felkészülés mind fizikailag, mind ’teniszileg’ vagy épp mentálisan. Azért dolgozom napi több órát, hogy a jövő évi szezonom még jobb lehessen" – nyilatkozta a Sport24-nek a párosban kétszeres WTA-világbajnok teniszező. 
 
Október óta horvát edző, Nikola Horvat segíti Babos Tímeát. "Nagyon élvezem a munkát, itt van az egész csapatom, nagyon tetszik a meló így együtt, pozitív mindenki és jó hangulatot biztosítanak az edzésen, és ez a rengeteg óra mellé nagyon fontos."
 
A kínai rajt helyett ezúttal Aucklandben lép először pályára december 31. és január 6. között. "Nyilván nem az első versenyen szeretném a legjobb játékomat hozni, ez egy hosszabb távú projekt, és éppen ez a szépsége a tenisznek, hogy sosem tudni, mikor jön ki a munka eredménye, és igazából nincsenek szabályok. Van, hogy az utolsó pillanatban érsz oda egy versenyre, nagyon fáradtan, mégis jól tudsz játszani, van, hogy nagyon felkészültnek érzed magad, és mégsem úgy jönnek az eredmények."
 
 Hogy a februári, budapesti WTA-versenyen elindul-e, s hogy a női válogatottal tart-e a Fed-kupa-küzdelmekre, az még kérdéses. "Ezt még nem lehet tudni, nyilván nekem nagyon fontos, hogy szerepeljek a válogatottban, de egyelőre még nem tudok semmi biztosat mondani" - mondta Babos. Végezetül arról is szót ejtett, hogy számára nem a páros, hanem az egyéni versenyzés jelenti majd a prioritást 2019-ben.
 

 Hogy mire viszi Babos a szezonnyitó aucklandi tornán, az itthon a DIGI Sporton élőben lesz követhető. 

Videók