Tenisz: fantasztikus sikert értek el Babos Tímeáék

Reméljük, hogy a folytatásban is hasonló teljesítményt nyújt majd a duó.


Babos Tímea, Andrea Hlavackova (magyar, cseh, 3.)-Andreja Klepac, María José Martínez Sánchez (szlovén, spanyol, 7.) 6:3, 6:4

 
Babos Tímea és Andrea Hlavackova bejutott az elődöntőbe a hétmillió dollár összdíjazású szingapúri tenisz WTA-világbajnokság páros versenyében.
 
A harmadik helyen kiemelt magyar, cseh kettős a csütörtöki negyeddöntőben az Andreja Klepac, María José Martínez Sánchez szlovén, spanyol duóval találkozott, és remek játékkal 43 perc alatt hozta az első szettet.
    
A folytatásban Babosék brékelőnybe kerültek, amelyet rögtön le is adtak, majd 3:2-nél - főként Klepac rontásainak köszönhetően - ismét elvették az ellenfél adogatását. A magyar játékos 5:3-nál nem tudta kiszerválni a mérkőzést, ám utána Martínez Sánchez is megingott, így 1 óra 22 perc elteltével Babosék ünnepelhettek.
    
"Harmadszor vagyok Szingapúrban, nagyszerű a hangulat, örülök, hogy itt lehetek" - mondta a pályán adott nyilatkozatában Babos, hozzátéve, igyekezett az egész meccsen agresszíven játszani, és bár a végén megremegett a keze az adogatójátékban, Hlavackovával megoldották a feladatot.    
    
A magyar, cseh kettős - amely idén négy tornát nyert - a szombati elődöntőben a világelső Martina Hingis, Csan Jung-jan svájci, tajvani vagy a hatodikként rangsorolt Anna-Lena Grönefeld, Kveta Peschke német, cseh párossal találkozik. Ez utóbbi negyeddöntő 15 órakor kezdődik.
    
Babosnak 2015-ben egy győzelem és két vereség volt a mérlege a vb-csoportkörben a francia Kristina Mladenovic oldalán, míg tavaly a negyeddöntőben búcsúzott a kazah Jaroszlava Svedovával. Idén újra egyenes kieséses rendszerben bonyolítják le a párosversenyt Szingapúrban.
    
 

Räikkönennel nem lehet bajnoki címet nyerni " AUTÓ-MOTOR › Forma 1

A korábbi F1-es csapatfőnök, Flavio Briatore megkérdőjelezi a Ferrari döntését.

Videók