Tenisz: nem sikerült a bravúr Babos Tímeáéknak

Babos Tímea - oldalán a francia Kristina Mladenoviccsal - kikapott a női páros fináléjában a wimbledoni teniszbajnokságon.


Babosék úgy jutottak el a fináléig, hogy a legjobb 16 között a címvédő és világelső Szu Vej-Hszieh, Suaj Peng tajvani, kínai kettőst búcsúztatták.

A meccs rögtön egy brékkel indult, az olaszok elvették Babos adogatását, majd hozták a sajátjukat.

Mladenovic szervájánál sem sikerült az első játék begyűjtése a kissé megilletődötten játszó magyar, francia duónak, amikor azonban Errani volt soron, ők is brékeltek, s 3:1-re szépítettek.

Mint azonban később kiderült, ez volt az egyetlen gém, melyet a nyitójátszmában hozni tudtak, a rutinos olaszok ugyanis 27 perc alatt szettelőnybe kerültek.

A második felvonás is rosszul indult Babosék szempontjából, az elvesztett első játékot követően azonban a 21 éves soproni játékos adogatásánál sikerült egyenlíteni.

Ezután fej fej mellett haladtak a felek, majd 3:2-es vezetésénél az ellenfél egy brékkel 4:2-re ellépett.

A következő játék is az olaszé lett, akik így pályafutásuk első wimbledoni címének kapujába kerültek. Babosék ugyan nyertek még egy gémet, de Vinciék végül - igazolva a papírformát - "behúzták" a meccset.

A győztes páros 325 ezer fontot (körülbelül 120 millió forintot) kap sikeréért, míg Babosék 163 ezerrel vigasztalódhatnak.

TENISZ
Grand Slam-torna, Wimbledon, női páros, döntő:
Sara Errani, Roberta Vinci (olasz, 2.)-Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 14.) 6:1, 6:3

Videók