Tenisz: Kvitová másodszor nyert Wimbledonban

A hatodik helyen kiemelt Petra Kvitova nyerte a női egyest a wimbledoni teniszbajnokságon, miután a döntőben két sima szettben legyőzte a tizenharmadikként rangsorolt Eugenie Bouchard-t.


A mindössze egy tornagyőzelemmel rendelkező Bouchard idén valósággal berobbant az élvonalba, a januári Australian Openen, majd június elején, a Roland Garroson is elődöntőt játszhatott, most pedig a következő lépést is sikerült megtennie.

Kvitova 11 WTA-tornagyőzelemmel a háta mögött második wimbledoni diadalára készült.

A két játékos eddig mindössze egyszer találkozott egymással WTA-viadalon, tavaly, Torontóban Kvitova nyert.

A 24 éves cseh játékos kezdett jobban, 1:1 után elvette riválisa adogatását, majd ezt az előnyt 4:2-nél megduplázta, így 25 perc elteltével máris az első szettért adogathatott.

A tornán eddig játszmavesztés nélkül álló, 20 esztendős Bouchard azonban nem hagyta magát, ő is brékelte ellenfelét, ezzel 5:3-ra felzárkózott.

Saját szervájánál azonban már nem volt ilyen magabiztos, Kvitova pedig ezt harmadszor is kihasználta, így 32 perc alatt övé lett a nyitószett.

A folytatásban is a balkezes, remekül összpontosító Kvitova irányított, a megnyert első játék után ismét egy brék következett, majd a második játszma 12. perce után már 3:0-ra vezetett.

A nézők hiába reménykedtek hosszabb mérkőzésben, a cseh teniszező nem kegyelmezett riválisának, ismét elvette Bouchard adogatását, majd hozta a sajátját, így 5:0-nál egy lépésre került a végső sikerhez.

Végül a "becsületgém" sem jött össze a második felvonásban a rutintalan kanadainak, Kvitova pedig - első meccslabdáját értékesítve - teljesen megérdemelten ünnepelhetett.

TENISZ
Grand Slam-torna, Wimbledon, női egyes döntő:
Petra Kvitová (cseh, 6.) - Eugenie Bouchard (kanadai, 13.) 6:3, 6:0

Videók