Tenisz: Babos Tímea Grand Slam döntős!

Babos Tímea oldalán Kristina Mladenoviccsal bejutott a női páros fináléjába pénteken a wimbledoni teniszbajnokságon, miután két szettben legyőzte az Andrea Petkovic, Magdalena Rybarikova német, szlovák duót.


Legutóbb 1986-ban játszhatott magyar játékos Grand Slam-tornán döntőt, akkor Temesvári Andrea Martina Navratilova oldalán diadalmaskodott a Roland Garroson.

A magyar, francia páros azonnal elvette riválisa adogatását, majd magabiztosan hozta a sajátját. Ezt követően újabb három bréklabdához jutottak, de az ellenfél végül megszerezte ezt a gémet. Ami nem törte meg Babosék lendületét és sikeres szervajátékukat követően az ellenfél adogatásánál ismét bréklabdához jutottak, amelyet értékesítettek is, így negyedóra játék után 4:1-re vezettek. Ezután ismét Babos adogathatott, társával semmire hozták a játékot, majd a következőben is hibázására kényszerítették az ellenfelet és 21 perc alatt megnyerték az első szettet.

A második játszmát egy könnyed adogató játékkal kezdte Babos és Mladenovic, ám ezúttal magabiztosan válaszolt a német, szlovák kettős. Babos szervája során az ellenfél a mérkőzésen először bréklabdákhoz jutott, amelyet ki is használt. Ezt követően rövid szünet következett, ugyanis Rybarikovát kézsérülés miatt ápolni kellett, majd Babosék visszavették az ellenfél adogatását, a következő játékot követően pedig már ismét ők vezettek (3:2). A rivális ugyan magabiztosan egyenlített, de Babosék újra hozták a szervájukat, majd a magyar játékos vezetésével brékeltek, így a mérkőzésért adogathattak. Az első két labdát "elszórták" Babosék, de innen fordítottak és megnyerték az összecsapást.

Babosék a fináléban az idei Australian Openen győztes, a Roland Garroson döntős Sara Errani, Robert Vinci olasz párossal találkoznak.

TENISZ
Wimbledon, füves pálya, női páros, elődöntő
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 14.)-Andrea Petkovic, Magdalena Rybarikova (német, szlovák) 6:1, 6:3
Errani, Vinci (olasz, 2.)-Hlavackova, Cseng (cseh, kínai, 9.) 6:3, 6:2

Videók