Simona Halep nyerte a női egyes tornát Wimbledonban

A hetedik helyen kiemelt román ötvenhét perc alatt intézte el Serena Williamst.


A hetedik helyen kiemelt román Simona Halep két sima szettben legyőzte az amerikai Serena Williamst a wimbledoni teniszbajnokság női egyes döntőjében szombaton.
 
Simona Halep első wimbledoni döntőjében meg sem állt a győzelemig.
Fotó: Mike Hewitt/Getty Images
 
A pályafutása első wimbledoni döntőjét játszó Halep remek teljesítménnyel, szinte hiba nélkül kezdte a meccset. Magabiztosabb, és minden játékelemben pontosabb volt, így 4:0-ra elhúzott.
A 11. kiemelt Williams csak ezt követően kezdett játékba lendülni, de a 27 perces első szettben már nem tudta megszorongatni román ellenfelét.
A második felvonás eleinte szorosabban alakult, ám Halep 2:2 után riválisa két adogatójátékát is megnyerte, így a vártnál sokkal simábban, kiváló tenisszel győzött a mindössze 57 perces fináléban.
 
A román teniszező ötvenhét perc alatt győzte le Serena Williamst.
Fotó: Shaun Botterill/Getty Images
 
Serena Williams 32. alkalommal játszott döntőt Grand Slam-tornán, és 23 siker mellett kilencedszer veszített, wimbledoni mérlege hét győzelem és négy vereség.
Halep három kudarc mellett másodszor nyert GS-finálét - 2018-ban Roland Garroson diadalmaskodott -, Serena Williamst pedig kilenc vereség mellett másodszor győzte le.
 
Serena Williams kilencedszer vesztett Grand Slam-döntőt, Wimbledonban pedig negyedszer.
Fotó: Shaun Botterill/Getty Images
 
"Olvasott a gondolataimban! Amikor valaki így játszik, kalapot kell emelni előtte" - nyilatkozta minden idők második legrövidebb wimbledoni női egyes döntője után Serena Williams.
Hozzátette, ismét meg kell tanulnia döntőt nyerni. Ezzel arra utalt, hogy a szülés utáni visszatérése óta ez volt a harmadik fináléja Grand Slam-tornán, de mindhármat elveszítette.
 
"Már tízéves koromban ez volt édesanyám álma. Nagyon különleges nap a mai, soha nem felejtem el. Nagyon ideges voltam, a gyomrom is fájt a meccs előtt, de tudtam, hogy most nincs idő az érzelmekre" - mondta Halep. Hozzátette, úgy lépett a pályára, hogy tudása legjavát kell nyújtania, a mérkőzést pedig élete eddigi legjobbjának nevezte.
A román teniszező elárulta, korábban mindig megilletődötten játszott Serena Williams ellen, mert az amerikai mindenkit inspirál a sportágban, és mindenki példaképként tekint rá.
"Ma a kezdés előtt úgy döntöttem, hogy csak magamra és a fináléra összpontosítok, nem rá. Ezért tudtam a legjobbat kihozni magamból, és nyugodtnak, pozitívnak, magabiztosnak maradni" - magyarázta.
 
Eredmény, női egyes döntő:
Simona Halep (román, 7.)-Serena Williams (amerikai, 11.) 6:2, 6:2
 
Az előző tíz női döntő:
2009: S. Williams-Venus Williams (amerikai) 7:6 (7-4), 6:2  
2010: S. Williams-Zvonarjova (orosz) 6:3, 6:2  
2011: Kvitova (cseh)-Sarapova (orosz) 6:3, 6:4  
2012: S. Williams-Radwanska (lengyel) 6:1, 5:7, 6:2  
2013: Bartoli (francia)-Lisicki (német) 6:1, 6:4  
2014: Kvitova-Bouchard (kanadai) 6:3, 6:0 
2015: S. Williams-Muguruza (spanyol) 6:4, 6:4 
2016: S. Williams-Kerber (német) 7:5, 6:3
2017: Muguruza-V. Williams 7:5, 6:0
2018: Kerber-S. Williams 6:3, 6:3
 

Videók