Négy órás meccsen esett ki Djokovic az Australian Openen

A szerb négyórás csatában győzte le a címvédőt


Stanislas Wawrinka legyőzte a címvédő és négyszeres bajnok Novak Djokovicot az ausztrál nyílt teniszbajnokság keddi negyeddöntőjében. A szerb teniszezőt tavaly ugyancsak öt szettben verte meg Djokovic a 16 között.

A sorozatban 15. Grand Slam-elődöntőjére készülő Wawrinka 1-2-es szetthátrányból még kiegyenlített, de az utolsó felvonásban 7:8-nál, saját adogatásánál megremegett a keze. Tavaly a küzdelmük 5 óra 2 percig tartott - az volt az év leghosszabb GS-meccse -, majd a szeptemberi US Openen a négy között Djokovic ismét öt szettben bizonyult jobbnak lausanne-i riválisánál. A Boris Becker által edzett belgrádi játékos 28 győzelem után kapott ki - legutóbb a US Open szeptemberi fináléjában maradt alul -, a Melbourne Parkban pedig egyhuzamban 25 sikernél tartott. Wawrinka élete második GS-elődöntőjében a cseh Tomas Berdychhel találkozik, aki ellen 7/5-re vezet a különpárharcukban.

A junioroknál az egyesben a nyitókörben kiesett Stollár Fanny párosban a brit Isabelle Wallace-szal az oldalán bejutott a második fordulóba, miután döntő rövidítésben legyőzte a Jana Fett, Margot Yerolymos horvát, francia duót.

TENISZ
Australian Open, negyeddöntő:
Wawrinka (svájci, 8.)-Djokovic (szerb, 2.) 2:6, 6:4, 6:2, 3:6, 9:7

Videók