Felemás magyar szereplés a Roland Garros keddi találkozóin

Babos Tímea és Balázs Attila egy lépéssel közelebb a főtábla felé, Stollár Fanny viszont befejezte szereplését a Garroson.


Babos Tímea bejutott a selejtező második fordulójába, Stollár Fanny viszont kiesett kedden a francia nyílt teniszbajnokságon.
 
A világranglistán 138. soproni teniszező a kvalifikáció első körében a montenegrói Danka Koviniccsal (183.) találkozott. A két játékos ezt megelőzően egyszer, a 2016-os pekingi tornán csapott össze, akkor Babos két játszmában nyert.
A torna honlapja szerint párizsi mérkőzésük is hasonlóan indult, mint a három évvel ezelőtti: Babos hamar brékelte ellenfelét, majd az első felvonásban összesen háromszor vette el 24 éves riválisa adogatását, így 38 perc után előnybe került.
A második szettre sem változott sokat a találkozó képe: a 26 esztendős magyar teniszező ugyan egy adogatójátékát elvesztette, de mivel ő ismét háromszor vette el ellenfeléét, 1 óra 26 perc után ünnepelhette a továbbjutást.
Babos Tímea a következő körben az olasz Martina Trevisannal (157.) találkozik.
 
Fotó: Kevork Djansezian/Getty Images
 
A világranglistán 162. helyén álló Stollár a magyar származású, svájci színekben versenyző Tímea Bacsinszkyval (94.) találkozott, akit a harmadik helyen emeltek ki a szervezők. A volt top 10-es ellenfél - aki kétszer is elődöntőt vívott a Roland Garroson - az első szettben háromszor elvette Stollár adogatását, majd a másodikban 5:4-nél brékelt, és másfél óra alatt 6:3, 6:4-re győzött.
A főtáblára jutáshoz - amelyen magyar részről alanyi jogon csak Fucsovics Márton szerepel - három mérkőzést kell nyerni.
Korábban Balázs Attila is továbbjutott, miután 7:5, 6:3 arányban győzött a dél-koreai Woo Kwon Soon ellen. Következő ellenfele az osztrák Lucas Miedler lesz.
Fotó: Mitchell Layton/Getty Images
 
Eredmények, selejtező, 1. forduló:
Nők:
Babos Tímea-Danka Kovinic (montenegrói) 6:2, 6:2
Timea Bacsinszky (svájci, 3.)-Stollár Fanny 6:3, 6:4
 
Korábban:
Férfiak:

Balázs Attila-Vu Kvon Szun (dél-koreai, 30.) 7:5, 6:3 

Videók