Elődöntős a Babos-Mladenovic kettős a Roland Garroson

A második helyen kiemelt páros a Samantha Stosur, Csang Suaj duó ellen kerekedett felül. Babos a találkozó utáni nyilatkozatában a szetthátrányról történő fordítást emelte ki.


A második helyen kiemelt magyar-francia duó sorozatban harmadik Grand Slam-tornáján került szembe az ausztrál Samantha Stosurral és a kínai Csang Suajjal, akiket ezúttal az ötödik helyen rangsoroltak a szervezők. Tavaly a US Open elődöntőjében Babosék 6:4, 7:6-ra nyertek, míg az idei Australian Open fináléjában az ellenfél bizonyult jobbnak 6:3, 6:4-re.
 
Babos Tímea és Kristina Mladenovic mosolyoghat, hiszen a legjobb négy közé jutott a párosok versenyében.
Fotó: Clive Brunskill/Getty Images
 
A magyar-francia kettős a keddi negyeddöntőben remek kezdéssel 2:0-ra vezetett, ám ezután Stosurék sorozatban öt gémet nyertek, majd fél óra alatt szettelőnybe kerültek. A folytatásban 1:1 után Babosék váltottak ritmust, s ezúttal ők hoztak egymás után öt játékot, így egy óra elteltével kiegyenlítettek az idén átadott Simonne Mathieu Stadionban. 
    
Az utolsó felvonásban a párosban és vegyespárosban összesen hatszoros Grand Slam-bajnok Stosur és társa 4:1-re elhúzott, majd labdája volt az 5:1-hez. Babosék azonban szépítettek, majd Csang adogatását elvették, és 4:4-re feljöttek. Innentől mind a négy játékos hozta a szerváját 6:6-ig, így jöhetett a továbbjutást eldöntő rövidítés. Ebben a magyar-francia páros 4-1-re, majd 6-2-re meglépett, s végül a harmadik meccslabdáját értékesítve jutott be az elődöntőbe. A mérkőzés 2 óra 4 percig tartott.
 
Babosék az első játszmát ugyan elvesztették, utána viszont fordítottak és győztek Stosurékkal szemben.
Fotó: Clive Brunskill/Getty Images
 
Babos egyesben - a selejtezőből szerencsés vesztesként főtáblára kerülve - az első fordulóban kiesett, míg vegyespárosban Fucsovics Márton oldalán a nyolcaddöntőben búcsúzott.
Eredmény:
Női páros, negyeddöntő: 
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)-Samantha Stosur, Csang Suaj (ausztrál, kínai, 5.) 3:6, 6:1, 7:6 (7-3)
 
Babos interjúja a mérkőzést követően:
"Óriási meccs volt, örülök, hogy sikerült visszavágnunk az ausztrál nyílt bajnokság elveszített döntőjéért.
Nagyon nagyot kellett küzdenünk, hiszen szetthátrányból fordítottunk, a döntő játszmában pedig 1:4-ről jöttünk vissza" - nyilatkozta honlapján Babos Tímea, aki párosban először jutott a négy közé Párizsban.
Hozzátette, különösen boldog amiatt, ahogyan a harmadik szett rövidítésében játszottak.
Kiemelte, rengeteg magyar nézi a meccseiket és drukkol nekik, és Mladenovic révén a francia közönség is mellettük áll, ennek köszönhetően minden meccsen remek a hangulat.
 

Videók