Megszenvedett Djokovics a döntőért

Bizarr találkozón, négy szettben jutott túl a francia Gael Monfilsen a címvédő Novak Djokovic a US Open első elődöntőjében a férfiak versenyében.


A 2011-ben és tavaly is diadalmaskodó Djokovicsnak eddig hatalmas szerencséje volt az ellenfelekkel - hárman is sérülés miatt feladták ellene a küzdelmet -, és úgy tűnt, hogy Monfilst is hamar le fogja rendezni.

A szerb az első két szettben mindössze öt játékot veszített, és Monfils elképesztően megszenvedett ellene, gyakorlatilag alig mozogva, a labdát inkább simogatva, mint megütve.

A harmadik szettben viszont mindenkit, így a világelsőt is meglepte, hogy visszatért belé az élet, és egymás után öt gémet, így a szettet is behúzta.

A szerb a negyedik játszmában többször is ápolást kért - a bal vállát fájlalta -, de Monfils se volt jobb állapotban, gyakorlatilag minden adandó alkalommal összegörnyedt, egy szünetben még a kólába is beleivott.

A strapát végül Djokovics bírta jobban - akinek a végén a jobb vállát is kezelni kellett -, a meccslabda pedig egy szoborszerűen megdermedő Monfils mellett ment el, a francia annyira elfáradt.

,,Párás volt az idő, azt hiszem, mindketten ez volt, amire gondoltunk" - mondta Djokovics. ,,A körülmények nagyon különböztek a torna eddigi időjárásától, mindkettőnk nagyon megszenvedett vele" - modta a címvédő.

Djokovics így bejutott a döntőbe, ahol a magyar idő szerint éjjel rendezett Wawrinka - Nisikori párharc győztese lesz az ellenfele.

US Open
Férfi egyes, elődöntő:

Novak Djokovics (szerb,1.) - Gael Monfils (francia, 10.) 6-3, 6-2, 3-6, 6-2

 

Videók