Djokovics szerint összejöhet az, ami 1969 óta nem sikerült senkinek

Novak Djokovics, a Roland Garros friss bajnoka úgy véli: nem lehetetlen, hogy idén mind a négy tenisz Grand Slam-tornát megnyerje.


 

 
„Nem akarok arrogánsnak tűnni, de úgy gondolom, hogy mindent el lehet érni az életben" - mondta vasárnapi sikere után a 29 éves világelső. Hozzátette ugyanakkor, hogy most nem gondol a Grand Slamre, ki akarja élvezni a párizsi diadalt, amelyre már nagyon régóta hajtott.
 
A szerb játékos három elveszített döntőt követően idén először győzött a francia nyílt bajnokságon, s ezzel immár mind a négy GS-versenyen ő a címvédő. A tavalyi Roland Garroson a svájci Stan Wawrinkától kapott ki a fináléban, s az a vereség azért is volt különösen fájó a számára, mert az év másik három nagy tornáját - az Australian Opent, Wimbledont és a US Opent - ő nyerte.
 
Legutóbb a német Steffi Grafnak sikerült a klasszikus Grand Slam, azaz egy naptári éven belül megnyerni mind a négy nagy versenyt. A férfiaknál eddig csak az ausztrál Rod Laver (1962, 1969) és az amerikai Don Budge (1938) tudta bemutatni ezt a bravúrt.
 

Videók