Az új világelső nyerte a US Opent

A német Angelique Kerber második Grand Slam trófeáját nyerte 2016-ban.


 
A világ legjobb teniszezője az egyik feltörekvő tehetség ellen – akár így is be lehetett harangozni a 2016-os US Open női fináléját. A szombat esti mérkőzésen a hétfőtől világelső, idén az Australian Opent megnyerő, olimpián ezüstérmet szerző, Wimbledonban is finálét játszó német Angelique Kerber a Grand Slam tornákon eddig maximum a harmadik körig eljutó 24 éves cseh Karolina Plisková ellen gyűjthette be második GS-trófeáját.
 
A második kiemelt Kerbernek az első játszmában csak annyi dolga volt, hogy éljen az élete első GS-döntőjében nagy hibaszázalékkal játszó Plisková rutintalanságával, és a világelső élt is a lehetőséggel, és 6/3-mal került előnybe. A második játszmában Plisková minden egyes Kerber adogatójátékban bréklabdákig jutott, ám az áttörés csak 3/3 után jött, ekkor tudta először elvenni az Australian Open-bajnok adogatását a cseh, aki ezt a bréket végig is tudta vinni, így 6/4-gyel kiegyenlített.
 
Plisková a döntő szett elején játszott legjobban, ahol 3/1-es (brék)előnybe került, ám Kerber rögtön ezután kiegyenlített, és 5/4-nél a csehnek a mérkőzésben maradásért kellett adogatnia, tette ezt sikertelenül, így Angelique Kerber nyerte a 2016-os US Open női egyénijét!
 
Steffi Graf után Kerber lett a második német teniszezőnő, aki meg tudta nyerni az amerikai nyílt teniszbajnokságot, igaz Graf ötször is a legjobb tudott lenni New Yorkban (1988, 1989, 1993, 1995, 1996). Legutóbb Martina Hingis tudta megnyerni egyazon évben mindkét kemény pályás GS-t, a svájcinak ez 1997-ben sikerült, valamint ha a Williams-nővéreket nem vesszük figyelembe, 2007. óta ő az első, aki duplázni tud egy naptári éven belül. Akkor Justine Henin nyert Garrost és US Opent ugyanabban az esztendőben.
 
Tenisz, US Open, New York
Női egyes, döntő
 
Angelique Kerber (német, 2. kiemelt)-Karolina Plisková (cseh, 10.) 6/3 4/6 6/4

Videók